Lepényhal zöldségágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kolikri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
457
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
916
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.8 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 957 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 540.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 642 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2514 micro
-
β-karotin 6451 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2335 micro
Összesen
457
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1914.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 871 mg
-
Nátrium 455 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1080.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1284 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 342 mg
-
D vitamin: 236 micro
-
K vitamin: 350 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5027 micro
-
β-karotin 12902 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4670 micro
Összesen
916
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 294 micro
-
β-karotin 755 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 273 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Megtisztítjuk a zöldségeket, nagyobb kockákra vágjuk.
- A brokkoli és a gomba kivételével a zöldségeket tepsibe tesszük, leöntjük olajjal, kb. egy deci vízzel, sózzuk, borsozzuk, és alufóliával letakarva helyezzük a sütőbe.
- A majonézt elkeverjük a citromlével, és bekenjük vele a sózott, enyhén borsozott halszeleteket. Olívaolajat öntünk alá, és ezt is a sütőbe tesszük. Én felülre helyeztem a halat.
- 15 perc párolódás után a brokkolit és a gombát is a zöldségek mellé tesszük.
- Kb. 20 perccel később elkészül az étel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13803
- Feltöltés dátuma: 2012. november 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kolikri
5 recept
Nem nagyon szeretem a domináns ízű halakat, de párom unszolására tettem egy próbát a lepényhallal. Korábban látott recept átdolgozásával sikerült megkomponálni ezt a változatot. A zöldségek ízlés szerint felcserélhetők. Könnyű, gyors és harmonikus ízű még az én "halakat fenntartásokkal kezelő" ízlésvilágomnak is.