Leopárd kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kalács
-
79g finomliszt288 kcal
-
16 kcal
-
3 kcal
-
37g tej21 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
-
11g teavaj75 kcal
-
11 kcal
-
5g tej3 kcal
Teteje lekenéséhez
-
3g tojássárgája11 kcal
Összesen
541
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kalács
-
475g finomliszt1729 kcal
-
95 kcal
-
18g friss élesztő19 kcal
-
220g tej123 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
90g porcukor348 kcal
-
2g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
63g teavaj452 kcal
-
68 kcal
-
30g tej17 kcal
Teteje lekenéséhez
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
3246
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
Kalács
-
43.9g finomliszt160 kcal
-
2.3g étkezési keményítő9 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
-
20.3g tej11 kcal
-
9.2g habtejszín27 kcal
-
8.3g porcukor32 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
5.8g teavaj42 kcal
-
2.8g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
2.8g tej2 kcal
Teteje lekenéséhez
-
1.8g tojássárgája6 kcal
Összesen
301
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
541
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 69.9 g
Zsír
-
Összesen 101.4 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2913.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 510 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 271 mg
-
Foszfor 951 mg
-
Nátrium 975 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 519.6 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 156.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 786 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 771 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
Összesen
3246
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
Kalács
-
47.5 dkg finomliszt
-
2.5 dkg étkezési keményítő
-
1.8 dkg friss élesztő
-
2.2 dl tej
-
1 dl habtejszín
-
0.5 kk só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek tej
Teteje lekenéséhez
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
Kalács
- Az élesztőt 1 dl langyos tejben, melybe tettünk 1 teáskanál porcukrot, letakarva felfuttatjuk.
- A lisztet, a keményítőt, a sót, a porcukrot, vaníliás cukrot egy tálba tesszük, majd a vajjal, a többi tejjel, a tejszínnel, és a felfuttatott élesztővel rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
- Ha a tésztánk egyenletes, 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik részhez gyúrunk 1 evőkanál tejben elkevert 1 evőkanálnyi kakaót. A másik részhez gyúrunk 2 evőkanál tejben elkevert 2 evőkanálnyi kakaót. A harmadik rész simán marad.
- A tésztákat letakarva meleg helyen 1 óra hosszát kelesztjük. Kelesztés után minden tésztát 7 egyenlő részre osztunk. Összesen 21 db gombóckánk lesz.
- Először a világosabb kakaós tésztával dolgozunk, mind a 7 gombócból kb. 28 cm-es rudat sodrunk. A sötétebb kakaós tészta gombócait kb. 28 × 6 cm téglalappá nyújtjuk, és ebbe csomagoljuk a világosabb rudacskákat. Végül a fehér gombócokat is kb. ugyanakkora méretre nyújtjuk, és ebbe csomagoljuk a dupla kakaós rudacskát.
- Sütőpapírral kibélelünk egy 11 × 28 cm-es sütőformát, és belefektetünk 3 db rudat, majd a tetejére a maradék 4 db rudat. Letakarva még 30 percig kelesztjük.
- Az idő leteltével tetejét lekenjük a tojássárgájával, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Teteje lekenéséhez
- Gyengén átkeverjük a tojássárgáját.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 11 × 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5340
- Feltöltés dátuma: 2016. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Katica
169 recept
Már nagyon régóta szemeztem a Neten ezzel a kaláccsal, és ma végre rá is szántam magamat. Akad fent egy-két recept, sőt külföldi oldalakon is található, de megpróbáltam a saját szánk íze szerint elkészíteni. Ez lett belőle... nagyon finom puha, nagyon omlós, és nagyon sok a foltja.