r
Nosalty Logó

Leopárd kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Leopárd kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kalács

Teteje lekenéséhez

Összesen 541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kalács

Teteje lekenéséhez

Összesen 3246 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kalács

Teteje lekenéséhez

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2913.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    975 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    786 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 3246 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Kalács

Teteje lekenéséhez

Elkészítés

Kalács

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben, melybe tettünk 1 teáskanál porcukrot, letakarva felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a keményítőt, a sót, a porcukrot, vaníliás cukrot egy tálba tesszük, majd a vajjal, a többi tejjel, a tejszínnel, és a felfuttatott élesztővel rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  3. Ha a tésztánk egyenletes, 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik részhez gyúrunk 1 evőkanál tejben elkevert 1 evőkanálnyi kakaót. A másik részhez gyúrunk 2 evőkanál tejben elkevert 2 evőkanálnyi kakaót. A harmadik rész simán marad.
  4. A tésztákat letakarva meleg helyen 1 óra hosszát kelesztjük. Kelesztés után minden tésztát 7 egyenlő részre osztunk. Összesen 21 db gombóckánk lesz.
  5. Először a világosabb kakaós tésztával dolgozunk, mind a 7 gombócból kb. 28 cm-es rudat sodrunk. A sötétebb kakaós tészta gombócait kb. 28 × 6 cm téglalappá nyújtjuk, és ebbe csomagoljuk a világosabb rudacskákat. Végül a fehér gombócokat is kb. ugyanakkora méretre nyújtjuk, és ebbe csomagoljuk a dupla kakaós rudacskát.
  6. Sütőpapírral kibélelünk egy 11 × 28 cm-es sütőformát, és belefektetünk 3 db rudat, majd a tetejére a maradék 4 db rudat. Letakarva még 30 percig kelesztjük.
  7. Az idő leteltével tetejét lekenjük a tojássárgájával, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Teteje lekenéséhez

  1. Gyengén átkeverjük a tojássárgáját.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 11 × 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5340
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon régóta szemeztem a Neten ezzel a kaláccsal, és ma végre rá is szántam magamat. Akad fent egy-két recept, sőt külföldi oldalakon is található, de megpróbáltam a saját szánk íze szerint elkészíteni. Ez lett belőle... nagyon finom puha, nagyon omlós, és nagyon sok a foltja.

Hozzávalók

Kalács

Teteje lekenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...