adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
20 dkg lencse
-
35 dkg burgonya
-
2 közepes db csemegeuborka
-
1 db alma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
376
Kalória
19.1g
Fehérje
53.7g
Szénhidrát
10.2g
Zsír
137.5g
Víz
26.4g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
376
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1502
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 801.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 53.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 137.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
376
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.5 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3205.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 559 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 1029 mg
-
Nátrium 1339 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 214.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 33 mg
Víz
-
Összesen 550.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1024 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
1502
kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
140
kcal
Elkészítés
- A lencsét előző este beáztatjuk.
- Másnap a hagymát olajon megpirítjuk, a karikára vágott virslivel.
- Beletesszük a kockára vágott krumplit és a lencsét.
- Annyi vízzel öntjük fel, amennyi épp ellepi.
- Ha a lencse megpuhult, mehet bele az uborka és az alma.
- Épp annyi ideig főzzük még, hogy az alma ne maradjon nyers.
- Ízesítjük sóval, borssal, ecettel, cukorral.
- Sűríteni már nem kell, a krumpli ezt elvégzi helyettünk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Főzés ideje: 60 p
12 órával hamarabb elkészítve az igazi:).