r
Nosalty Logó

Lencsetál almával és uborkával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lencsetál almával és uborkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 376 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3205.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    1339 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1024 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét előző este beáztatjuk.
  2. Másnap a hagymát olajon megpirítjuk, a karikára vágott virslivel.
  3. Beletesszük a kockára vágott krumplit és a lencsét.
  4. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi épp ellepi.
  5. Ha a lencse megpuhult, mehet bele az uborka és az alma.
  6. Épp annyi ideig főzzük még, hogy az alma ne maradjon nyers.
  7. Ízesítjük sóval, borssal, ecettel, cukorral.
  8. Sűríteni már nem kell, a krumpli ezt elvégzi helyettünk.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7963
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 20.

Ajánló

Friss kenyérrel a legjobb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

12 órával hamarabb elkészítve az igazi:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...