r
Nosalty Logó

Lencsepizza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
oviga2005
Lencsepizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 949 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 475 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1937.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 949 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4350 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. A lencsepizzához a lencsét először egy órára forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, aztán három órára hideg vízbe tesszük. Amikor letelt az idő, leszűrjük a lencsét, majd 100 ml vízzel leturmixoljuk. Az így kapott masszát egy sütőpapírra öntjük és egy kanál segítségével, körkörös mozdulatokkal kilapítjuk egy kb. 32 cm átmérőjű „pizzatésztává”.
  2. A 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 18-20 percre, és miután megsült, hagyjuk 5 percet hűlni. Ezután a sütőpapírral együtt egy deszkára fordítjuk, és óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Ha nem jön le könnyen, várjunk még egy keveset – ha kihűl, akkor egyszerűbb ez a művelet.
  3. A paradicsomszószt kikeverjük sóval, borssal, oregánóval és reszelt fokhagymával, majd rákenjük a pizzatésztára. Megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, és mehet rá a szeletelt gomba, a sonka, az olívabogyó és végül a mini mozzarellák. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk oregánóval és visszatesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe még 10 percre.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 218
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencsepizza
oviga2005 9 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...