Lencsepizza
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
oviga2005
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
50g lencse176 kcal
-
50g víz0 kcal
-
33 kcal
-
2g oregánó4 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g füstölt sajt66 kcal
-
32g csiperkegomba7 kcal
-
30g zöld olajbogyó35 kcal
-
4 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
475
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
100g lencse352 kcal
-
100g víz0 kcal
-
66 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g füstölt sajt131 kcal
-
64g csiperkegomba14 kcal
-
60g zöld olajbogyó70 kcal
-
10g csemegekukorica9 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
949
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
18.9g lencse67 kcal
-
18.9g víz0 kcal
-
15.1g sűrített paradicsom12 kcal
-
0.6g oregánó2 kcal
-
1.1g fokhagyma2 kcal
-
7.6g füstölt sajt25 kcal
-
12.1g csiperkegomba3 kcal
-
11.3g zöld olajbogyó13 kcal
-
1.9g csemegekukorica2 kcal
-
9.5g mozzarella28 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
Összesen
181
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 968.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 154.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 463 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 11506 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
475
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1937.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 601 mg
-
Nátrium 748 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 308.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 514 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 926 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 23011 micro
-
Lut-zea 428 micro
Összesen
949
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4350 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
-
100 g lencse
-
100 ml víz
-
80 g sűrített paradicsom
-
3 tk oregánó
-
2 gerezd fokhagyma
-
40 g füstölt sajt
-
2 közepes db csiperkegomba
-
20 db zöld olajbogyó
-
1 dkg csemegekukorica
-
50 g mozzarella
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A lencsepizzához a lencsét először egy órára forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, aztán három órára hideg vízbe tesszük. Amikor letelt az idő, leszűrjük a lencsét, majd 100 ml vízzel leturmixoljuk. Az így kapott masszát egy sütőpapírra öntjük és egy kanál segítségével, körkörös mozdulatokkal kilapítjuk egy kb. 32 cm átmérőjű „pizzatésztává”.
- A 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 18-20 percre, és miután megsült, hagyjuk 5 percet hűlni. Ezután a sütőpapírral együtt egy deszkára fordítjuk, és óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Ha nem jön le könnyen, várjunk még egy keveset – ha kihűl, akkor egyszerűbb ez a művelet.
- A paradicsomszószt kikeverjük sóval, borssal, oregánóval és reszelt fokhagymával, majd rákenjük a pizzatésztára. Megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, és mehet rá a szeletelt gomba, a sonka, az olívabogyó és végül a mini mozzarellák. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk oregánóval és visszatesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe még 10 percre.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 216
- Feltöltés dátuma: 2024. április 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
oviga2005
9 recept