adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
63g lencse220 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
2 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
25g pancetta134 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
4g zsálya12 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
539
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g lencse880 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
10 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
100g pancetta536 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
15g zsálya47 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2000g zöldség alaplé140 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2162
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
8.7g lencse31 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
2.8g sárgarépa1 kcal
-
2.8g halványító zeller0 kcal
-
7g póréhagyma2 kcal
-
3.5g pancetta19 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0.5g zsálya2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
69.7g zöldség alaplé5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
76
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2316.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 1922 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1888 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 586 micro
Összesen
539
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 80.8 g
Zsír
-
Összesen 103.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9267.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 481 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 817 mg
-
Nátrium 7689 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 303.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 743 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 371 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1357 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 7552 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2343 micro
Összesen
2162
kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg lencse
-
6 ek olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 db póréhagyma
-
10 dkg pancetta
-
1 szál rozmaring
-
1 csokor zsálya
-
2 db babérlevél
-
2 l zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A lencsét fél órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
- A répát, a szalonnát, a szárzellert és a hagymátapróra vágjuk. A fűszereket cérnával összekötjük.
- Az olaj felét egy lábasban felhevítjük, és hozzáadjuk aszalonnát (egészben) , a hagymát és a zöldségeket. Kb. 10 percig pároljuk, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
- Beletesszük a lencsét és az összekötözött fűszereket. Még kb. 5 percig kevergetjük, míg a lencse el nem kezd a lábas aljához tapadni.
- Közben az alaplét felmelegítjük. A felét a lencsére öntjük, felforraljuk, majd alacsony lángon forraljuk kb. 45 percig. (Míg a lencse meg nem puhul). Ha megpuhult, kiveszünk belőle 4-5 evőkanálnyi lecsét .
- Kiszedjük belőle a fűszercsomót és a szalonnát.
- A levest botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a főzőlapra, beletesszük az egészben maradt lencsét és a maradék alaplével higítjuk. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.
- Tálaláskor meglocsoljuk a maradékolívaolajjal. A levesbőlkivett szalonnából is szeletelhetünkbele egy keveset.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 28395
- Feltöltés dátuma: 2010. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Igen intenzíven fűszeres levesre számítsunk. Giorgio Locatelli szakácskönyvében találtam ezt a receptet.