r
Nosalty Logó

Lekváros máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Lekváros máktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    236.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5722 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    2181 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    2032 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.7 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1113 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 4636 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, hozzákeverjük a mákot, az olajat és a tejet.
  2. Kerek tortaformában megsütjük.
  3. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, a csokit és a kakaót.
  4. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a lekvárral és a tetejére öntjük a csokimázat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 22143
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

A világ legegyszerűbb mákos receptje, mégis isteni, a savanyú lekvár, a kesernyés mák és a finom csoki igazi ízbomba.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...