r
Nosalty Logó

Lekváros-grízes almás pite

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Alkonyat
Lekváros-grízes almás pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

734
Kalória
7.3g
Fehérje
101g
Szénhidrátok
34.2g
Zsír
121.1g
Víz
49.4g
Koleszterin
4.4g
Rost
55.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 734 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5861 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 239 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 734 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    273.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    807.7 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    969.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1743 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 5861 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet összekeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal.
  2. A margarint picit megolvasztjuk, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd jöhet a tojás, és tésztává gyúrjuk.
  3. A formába egyengetjük a tésztát úgy, hogy legyen legalább 2 cm pereme.
  4. Megszurkáljuk az alját, és 20 percre betesszük a hűtőbe.
  5. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, majd a tésztát 10 perc alatt világosra elősütjük.
  6. Kivesszük a sütőből, és megkenjük jó vastagon lekvárral, visszarakjuk a sütőbe, de már csak 170 °C-ra állítva, és 15-20 perc alatt megsütjük.
  7. A grízes krémhez a cukrot a vajjal kikavarjuk.
  8. A tejet a vanília aromával és a grízzel sűrűre főzzük, amint langyul, hozzáadjuk a habosra kikevert vajat.
  9. Ha nagyon hígnak találjuk, pár perce rakjuk be a hűtőbe, és utána öntsük rá a sütire.
  10. Az almákat meghámozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, pici vízzel felöntve ízlés szerint cukorral és fahéjjal megpároljuk.
  11. Mikor jól lecsöpögtettük és kihűlt, ráhalmozzuk a süti tetejére, és vékonyan meghintjük fahéjjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27

Sima almás pitét már készítettem, most valami különlegesebbet szerettem volna. Ami egy igazi ízkavalkád.:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!