Legfinomabb vegán csokoládétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bunette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
67g cukor258 kcal
-
83g víz0 kcal
-
21g napraforgó olaj184 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
38 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)
-
8g vaj60 kcal
-
25 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
13g növényi tej6 kcal
-
3 kcal
-
1g só0 kcal
-
67g cukorfondant231 kcal
Összesen
1219
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
400g cukor1548 kcal
-
500g víz0 kcal
-
125g napraforgó olaj1105 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)
-
50g vaj359 kcal
-
148 kcal
-
360g porcukor1393 kcal
-
80g növényi tej38 kcal
-
19 kcal
-
3g só0 kcal
-
400g cukorfondant1384 kcal
Összesen
7315
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
16.7g cukor65 kcal
-
20.9g víz0 kcal
-
5.2g napraforgó olaj46 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
4.2g cukrozatlan kakaópor10 kcal
-
12.5g finomliszt46 kcal
Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)
-
2.1g vaj15 kcal
-
2.7g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
3.3g növényi tej2 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
16.7g cukorfondant58 kcal
Összesen
307
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1068.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 556 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.4 g
-
Cukor 181 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 104.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
1219
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88 g
Zsír
-
Összesen 191.9 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6410 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 904 mg
-
Foszfor 1592 mg
-
Nátrium 3338 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1412.7 g
-
Cukor 1087 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 624.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 392 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 386 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
7315
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
125 ml napraforgó olaj
-
1 ek ecet
-
2 teáskanál őrölt kávé
-
2 teáskanál szódabikarbóna
-
1 kávéskanál só
-
100 g cukrozatlan kakaópor
-
300 g finomliszt
Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)
-
50 g vaj
-
65 g cukrozatlan kakaópor
-
360 g porcukor
-
0.5 teáskanál só
Elkészítés
Piskóta
- Előmelegítjük a sütőt légkeverés nélkül 180 fokra. Kivajazunk egy 21 cm-s tortaformát (jobb esetben kettőt, mert akkor nem kell külön-külön megsütni a tésztát), kibéleljük papírral és meghintjük liszttel.
- A száraz hozzávalókat összekeverjük és hozzákeverjük a nedves hozzávalókat, amiket már külön összekevertünk. Amikor egynemű lesz a tészta, kettéválasztjuk és adagonként 20-25 percig sütjük a tortaformában. Akkor sült meg tökéletesen, ha a fogpiszkálóra már nem ragad rá. Meg kell várni míg teljesen kihűl a tészta, mielőtt összeállítjuk a tortát.
- A tányérra vagy a tortatartóra egy kis adag krémet kenjünk és úgy rakjuk rá az első piskótát. 100-150g krémet kenjünk a piskótára, majd a másik piskótát fejjel lefelé helyezzük a tetejére. Vékonyan eloszlatjuk a krémet a torta egész külsején.
- A fondant kinyújtásához megszórjuk étkezési keményítővel a nyújtódeszkát és a fondantmasszát is nyújtás előtt. A keményítő egy száras ecsettel lesöpörhető a fontdantról. 5 mm-nél vékonyabbra nem érdemes nyújtani a fondantot, mert elszakad.
- Ízlés szerint formázzuk és színezzük.
Csokoládés vajkrém(az egész torta beborításához dupla adag szükséges)
- Megolvasztjuk a vajat lassú tűzön, beleszitáljuk a kakaóport, a sót és a vaníliát. A porcukrot felverjük a tejjel, amíg sima állagú nem lesz. Ilyenkor ajánlott megkóstolni és adni hozzá ízlés szerint több sót vagy vaníliát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 797
- Feltöltés dátuma: 2022. december 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bunette
3 recept