Legfinomabb vaníliás gyümölcstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nika978
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
110g tojás138 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
Krém
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
44 kcal
-
100g tej56 kcal
-
167 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Díszítés
Összesen
923
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
660g tojás831 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
Krém
-
120g tojássárgája386 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g vanília kivonat0 kcal
-
267 kcal
-
600g tej336 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Díszítés
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
100g eper30 kcal
-
50g málna26 kcal
-
375g banán214 kcal
Összesen
5551
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
21.4g tojás27 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
0.6g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
Krém
-
3.9g tojássárgája13 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
-
2.3g étkezési keményítő9 kcal
-
19.4g tej11 kcal
-
12.9g növényi habtejszín33 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Díszítés
-
3.2g növényi habtejszín8 kcal
-
3.2g eper1 kcal
-
1.6g málna1 kcal
-
12.1g banán7 kcal
Összesen
181
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 579 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1875.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 501 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 715 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.1 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 140.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 457 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 735 micro
Összesen
923
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 147.6 g
Zsír
-
Összesen 217.3 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 3473 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11254.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 314 mg
-
Kálcium 3003 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 4292 mg
-
Nátrium 3394 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 744.9 g
-
Cukor 477 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 841.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1396 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 738 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 576 micro
-
Kolin: 2745 mg
-
Retinol - A vitamin: 1374 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 92 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4412 micro
Összesen
5551
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
12 evőkanál finomliszt
-
12 púpozott ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 csipet só
-
2 csomag sütőpor
Krém
-
6 db tojássárgája
-
6 púpozott ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
7 dkg étkezési keményítő
-
6 dl tej
-
4 dl növényi habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Díszítés
Elkészítés
Piskóta
- Két piskótalapot fogunk sütni, kétszer 6 tojásból. (Tehát a piskóta hozzávalóit felezzük el.) A tojássárgát szétválasztjuk, és a cukorral, vaníliás cukorral, ételfestékkel "fehéredésig" verjük.
- A lisztet a sütőporral lassanként adagoljuk a tojáshoz, csomómentesre keverjük.
- A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojássárgához. Ügyelve arra, hogy ne törjön össze.
- 200C°-os előmelegített sütőbe rakjuk, és 15 percig sütjük. Ha azt tapasztaljuk, hogy a közepe kicsit nyers, levesszük a hőfokot 180C° ra, és további 5 percig sütjük.
- Ugyanezt megismételjük a másik adag hozzávalókkal.
Krém
- A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, vaníliakivonattal, étkezési keményítővel és 1 dl tejjel simára keverjük.
- A maradék tejet felforraljuk, ha kész, lehúzzuk a tűzről, és óvatosan, apránként hozzákeverjük a tojássárgáját. Majd visszahúzzuk a tűzre, és sűrűre főzzük. Vigyázzunk, nehogy összecsomósodjon.
- Ha kész, levesszük a tűzről, és a lábast egy előre kikészített jeges vízzel teli tálba rakjuk, hogy könnyebben kihűljön.
- Amíg hűl, felverjük az előzőleg pár órára hűtőben állított habtejszínt (hulala) a habfixálóval.
- A már kihűlt krémet csomómentesre keverjük robotgéppel, majd hozzáadagoljuk a habot. Ízlés szerint még ízesíthetjük vaníliakivonattal.
Díszítés
- A lapokat 2-2 félre vágjuk, így kapunk 4 viszonylag magas lapot. Mindegyik lapra kenünk egy jó nagy adag krémet.
- Amire felpakoljuk az általunk választott gyümölcsöket.
- Mielőtt rárakjuk a másik lapot, arra is kenjünk a krémből, hogy a gyümölcsök szépen ráragadjanak.
- A maradék gyümölccsel és habbal díszítünk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5149
- Feltöltés dátuma: 2020. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nika978
2 recept
Édesanyámnak szerettem volna az 55. születésnapjára valami nagyon finom és könnyű tortát sütni. Nem találtam konkrétan olyan receptet, amit elképzeltem, így több receptből gyúrtam és variáltam ezt össze. A végeredmény teljes siker volt! Mindenki odavolt érte; aki alapból nem édesszájú, az is a tányérját nyalogatta. :) Szerintem egy próbát megér, nagyon finom.