Legfinomabb fasírt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g darált pulykahús144 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
19g tej11 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g panko49 kcal
-
21g napraforgó olaj47 kcal
Összesen
316
kcal
- 18% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g darált pulykahús1150 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
150g tej84 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g panko395 kcal
-
170g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
2527
kcal
- 18% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
54.7g darált pulykahús63 kcal
-
5.9g zsemle16 kcal
-
8.2g tej5 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
5.5g panko22 kcal
-
9.3g napraforgó olaj21 kcal
Összesen
139
kcal
- 18% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 836 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 127.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
316
kcal
- 18% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 268.6 g
Zsír
-
Összesen 86.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1030 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6688.1 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 320 mg
-
Kálcium 793 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 386 mg
-
Foszfor 2442 mg
-
Nátrium 2700 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1021.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 92 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 935 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 585 micro
Összesen
2527
kcal
- 18% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
-
2 db zsemle
-
1 nagy db vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
4 teáskanál fűszerpaprika
-
himalája só ízlés szerint
-
1 tk majoranna
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál fehér bors
-
2 db tojás
-
10 dkg panko
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Átmossuk, majd ledaráljuk a húst egy nagyobb tálba. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és hozzákeverjük a sóval, fűszerekkel a húshoz. Hagyjuk picit állni.
- Közben a zsemléket kis kockákra vágjuk, és beáztatjuk a tejbe. Ha nagyon száraz a zsemle, akkor lehet, hogy kicsivel több tejet fog felvenni.
- A tejtől enyhén kinyomkodott zsemléket beletesszük a darált húsba, hozzáadjuk a két egész tojást, és alaposan összegyúrjuk, hogy egy teljesen homogén masszát kapjunk. Utána kis darabokat leválasztunk belőle, gombóccá formázzuk, és megforgatjuk a panko morzsában.
- Olajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és a gombócokat belerakjuk, kicsit lenyomjuk, hogy laposak legyenek, és mindkét oldalukat, közepes hőfokon aranybarnára sütjük (kb. 20 perc).
- Ha kihűlt, zárható tetejű dobozban még 2 napig eltartható hűtve.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 31404
- Feltöltés dátuma: 2020. július 12.
Ajánló
Idényzöldségekkel tálalom (főtt kukorica, paradicsom, uborka, galambbegy salátával). Télen inkább főzelékkel tálalom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
Legfinomabb, mert nagyon lágy, szaftos, és a fűszerek miatt.