Lecsós töltött kel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
Kelkáposztához
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
17 kcal
-
7g méz21 kcal
-
0g chili0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Töltelékhez
-
50g rizs179 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
16g csiperkegomba3 kcal
-
25 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g vargánya gomba5 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
552
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
Kelkáposztához
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
600g paradicsom108 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
33 kcal
-
14g méz43 kcal
-
0g chili0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Töltelékhez
-
100g rizs358 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
32g csiperkegomba7 kcal
-
49 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g vargánya gomba11 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1103
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
Kelkáposztához
-
23g kelkáposzta5 kcal
-
27.6g paradicsom5 kcal
-
8.3g kapor4 kcal
-
1.2g lilahagyma0 kcal
-
2 kcal
-
0.6g méz2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Töltelékhez
-
4.6g rizs16 kcal
-
4.6g póréhagyma1 kcal
-
1.5g csiperkegomba0 kcal
-
2 kcal
-
4.6g paradicsom1 kcal
-
2.3g vargánya gomba0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
9.2g zöldség alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
51
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1360.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 461 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 751.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 809 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 311 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 531 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 372 micro
-
β-karotin 4534 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 9006 micro
-
Lut-zea 1062 micro
Összesen
552
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2720.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 642 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 725 mg
-
Nátrium 922 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.7 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1503.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1617 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 622 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 371 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1062 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 745 micro
-
β-karotin 9069 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 18011 micro
-
Lut-zea 2124 micro
Összesen
1103
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 418 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 830 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
Kelkáposztához
-
1 kis fej kelkáposzta
-
60 dkg paradicsom
-
1 csokor kapor
-
0.5 kis fej lilahagyma
-
1 csapott ek teljes kiőrlésű liszt
-
1 csipet chili
-
1 ek vaj
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál füstölt pirospaprika
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
Töltelékhez
-
10 dkg rizs
-
0.5 db póréhagyma
-
2 kis db csiperkegomba
-
1 db paradicsom
-
5 dkg vargánya gomba
-
1 teáskanál petrezselyem
-
2 dl zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Kelkáposztához
- A káposztát megmossuk, a külső leveleket leszedjük, a többit ujjnyi darabokra vágjuk. A nagy ereket érdemes levágni. Egy fazékba feltesszük főni, csak annyi víz kell, hogy ellepje, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot (lehet héjával együtt is használni)pici sót, őrölt köményt , 2-3 szelet paprikát adunk hozzá és roppanósra főzzük.
- Közben elkészítjük a tölteléket. A leveleket rátesszük a káposztára, de csak 1-2 percre, hogy könnyen tekerhető legyen. Kiszedjük egy tányérra.
Töltelékhez
- Elkészítjük a rizses-lecsós alapot. Olajon és vajon megdinszteljük a hagymát, a paprikát, majd rátesszük a feldarabolt gombát, egy feldarabolt paradicsomot és sózzuk, borsozzuk, meghintjük szárított petrezselyemmel.
- Rátesszük a rizst, összekeverjük 1 dl vízzel, hogy teljesen ne főjön meg a rizs és egy kicsit összepároljuk. Levesszük a tűzhelyről és elkészítjük a tölteléket, minden levélbe rakunk a masszából és szorosan felgöngyöljük.
- Lehetne az apróra vágott káposzta tetején is párolni, de ahhoz, hogy egyben maradjanak a töltelékek, egy külön lábasba tesszük a zöldségalaplével, két paradicsommal, a zöld kaporral és a paprikával. Lefedve pároljuk.
- Egy ek olajon és vajon a feldarabolt hagymát elkezdjük fonnyasztani, ráhintjük a lisztet, elkavarjuk, majd a paprikát hozzátesszük. Végül 1 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a káposztához. Meghintjük gazdagon kaporral, ízesítjük chilivel és mézzel.
- Kiforraljuk és a töltelékkel kínáljuk. Tálaláskor lehet hozzáadni joghurtot vagy tejfölt. Természetesen hús hozzáadásával is készíthető.
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 450
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sárika konyhája-Bíró Sára
70 recept