r
Nosalty Logó

Lecsós-rizses libaszív

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Lecsós-rizses libaszív
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Összesen 995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Összesen 3976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Összesen 136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1524 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 995 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4935.2 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1297.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    818 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1832 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    6096 micro
  • β-crypt
    795 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    4943 micro
Összesen 3976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    623 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. A kétféle hagymát nagyon finomra vágjuk.
  2. A lábasba olívaolajat hevítünk, beletesszük a hagymákat, a só és kb. 20 percig kis lángon, fedő alatt sűrűre pároljuk.
  3. Beletesszük a házi pirospaprikát, elkeverjük, majd belerakjuk a házi lecsót, és a paradicsomsűrítményt, elkeverjük.
  4. Beletesszük a negyedelt libaszíveket, a babérlevelet, a zellerzöldjét és a petrezselymezöldjét.
  5. Felengedjük vízzel -egy picivel többel, mint ami ellepi.
  6. Főzzük, kb. 30-35 percig, majd beleszórjuk a mosott rizst, elkeverjük, és kb. 25-30 percet főzzük kis lángon, fedő alatt.
  7. Megkóstoljuk a szivet, ha a rizzsel együtt puha, és megfelelően fűszeres, kikapcsoljuk. Hagyjuk kb. 15 percet -pihenni.
  8. Tálaljuk savanyú uborkával és kenyérrel.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4487
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Ajánló

Tálaláskor feltétlenül adjunk hozzá savanyú házi uborkát, kenyeret, és akinek jobban csúszik, finom bort is. Illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós-rizses libaszív
Éva-Anyóca 350 recept

Ez a második módozata a libaszív elkészítésének. Amikor a boltban felfedeztem, azt se tudtam, mit lehet vele kezdeni. Ezért ott rögtön felajánlották, hogy segítenek. Még van 3-4 receptem, azt is elkészítem, mert érdemes, nagyon finom ételeket tudok belőle főzni. Laktató, finom különlegesség, és nem drága. Ez se egy utolsó szempont manapság. Libaszívet nem mindig tudok kapni, de ha igen, akkor többet is veszek. Nagy meglepetés volt a családnak, furcsálták is, de amikor elkészültek az ételek, mindig mindegyik elfogyott. Tehát érdemes kipróbálni, és ha sikeres volt, újra készíteni, vagy újat alkotni, kigondolni. Jó próbálkozást!

Hozzávalók

A lecsóhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...