Libaszív
Leírás
A liba barna húsú, magas zsírtartalmú szárnyas. A vadliba költöző madár, de igen régen háziasították, már az ókori görgök, rómaiak, egyiptomiak is fogyasztották a húsát. Létezik fehér és szürke tollú fajtája, ez utóbbi akár a 12 kg-os súlyt is elérheti, míg a fehér tollú libák kb. 5-6 kg-osak. Bizonyos libafajtákat kifejezetten a tollukért, másokat hízott májukért vagy sütnivaló húsukért tartanak. A hízott liba szíve, noha jórészt izomból áll, tartalmaz némi zsírt is. Kiváló pörkölt alapanyag, de elkészíthető rántva, vagy raguként is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben, rövid ideig. Vásárlás után mielőbb használjuk fel.
100g Libaszív
fehérjetartalom
15.55 g
zsírtartalom
136007.74 g
szénhidráttartalom
0.71 g
víztartalom
73.56 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
177 mg
Nátrium
74 mg
Magnézium
15 mg
Kalcium
12 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.36 g
Niacin - B3 vitamin
4.883 mg
C vitamin
3.2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
2.559 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
15.55 g
Zsír
telített zsírsav
2.66 g
egyszeresen telített zsírsav
2.37 g
többszörösen telített zsírsav
2.71 g
koleszterin
136 g
ásványi anyagok
Kalcium
12 mg
Vas
5.96 mg
Magnézium
15 mg
Foszfor
177 mg
Nátrium
74 mg
Cink
6.59 mg
Réz
0.346 mg
Mangán
0.089 mg
Szelén
4.3 µg
szénhidrát
víz
73.56 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.152 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.728 mg
Niacin - B3 vitamin
4.883 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
2.559 mg
Folát
72 µg
Retinol
9 µg
B12 vitamin
7.29 µg
A vitamin
9 µg
C vitamin
3.2 mg
B6 vitamin
0.36 g