Barackos libaszív
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g libaszív191 kcal
-
191g őszibarack71 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
324
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g libaszív765 kcal
-
762g őszibarack285 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1297
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
37.9g libaszív58 kcal
-
57.7g őszibarack22 kcal
-
3.8g sajt13 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
98
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 632.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 260.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
324
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.3 g
Zsír
-
Összesen 70.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 742 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2530 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 637 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.6 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1040.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 37 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1200 micro
-
β-crypt 490 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 666 micro
Összesen
1297
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg libaszív
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A libaszívekről levágjuk a kövér részt, és felvágjuk őket, de csak félig. Kinyitjuk, mint egy könyvet.
- Kissé kiklopfoljuk, és besózzuk.
- Egy kisebb tepsit vagy szögletes jénai tálat kiolajozunk.
- Elhelyezzük benne a szíveket, és megszórjuk a borssal.
- A tepsit alufóliával, a jénait a tetejével befedjük, és közepesen meleg sütőben 30 perc alatt megsütjük.
- Amíg a szívek sülnek, a barackot megpucoljuk (ha őszi), gerezdekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.
- Fél óra elteltével kinyitjuk a tepsit. A szívek kicsit összesülnek, ezért egymáshoz húzogatjuk őket. A tetejüket beborítjuk a barackgerezdekkel, megszórjuk a sajttal.
- Csak annyi időre toljuk vissza már fedetlenül, hogy a sajt szépen rásüljön.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30X20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1773
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.
Ajánló
Rizzsel szoktam tálalni. Nyáron barackkal, télen barackbefőttel vagy ananásszal készítem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sosem voltunk valami nagy lábon élők, de szerettünk volna valami finomat és különlegeset enni, ami ráadásul még olcsó is. Ekkor született ez a recept.