Lecsós nyúlcomb kicsit másként
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szöszi konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
A nyúlcombhoz
-
200g nyúlcomb272 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
98 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
4g zsálya12 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g csontlé7 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
42 kcal
-
49 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
0g bors0 kcal
A polentához
-
25g kukoricadara91 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
1039
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
A nyúlcombhoz
-
800g nyúlcomb1088 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
393 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
15g zsálya47 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
400g csontlé28 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
168 kcal
-
196 kcal
-
20g ecet4 kcal
-
0g bors0 kcal
A polentához
-
100g kukoricadara362 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
4150
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
A nyúlcombhoz
-
25.2g nyúlcomb34 kcal
-
2.7g olívaolaj24 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
1.9g mangalica szalonna12 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
-
0.5g zsálya1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12.6g csontlé1 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
2.5g szardella (konzerv)5 kcal
-
6 kcal
-
0.6g ecet0 kcal
-
0g bors0 kcal
A polentához
-
3.1g kukoricadara11 kcal
-
9.4g tej5 kcal
-
3.1g főzőtejszín4 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
129
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 55.1 g
Zsír
-
Összesen 71.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2372.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 650 mg
-
Nátrium 1215 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 403.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 513 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 3263 micro
-
β-crypt 928 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 508 micro
Összesen
1039
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 220.4 g
Zsír
-
Összesen 286.3 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9488.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 1173 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 534 mg
-
Foszfor 2598 mg
-
Nátrium 4860 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.8 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1612.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2052 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 59 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 987 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 364 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 539 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 777 micro
-
α-karotin 214 micro
-
β-karotin 13053 micro
-
β-crypt 3713 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2032 micro
Összesen
4150
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
A nyúlcombhoz
-
1 dl olívaolaj
-
5 dkg vaj
-
6 dkg mangalica szalonna
-
2 szál rozmaring
-
1 csokor zsálya
-
2 db babérlevél
-
4 dl csontlé
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
8 dkg szardella (konzerv)
-
4 közepes db piros kaliforniai paprika
-
4 ek ecet
-
bors ízlés szerint
A polentához
-
100 g kukoricadara
-
3 dl tej
-
1 dl főzőtejszín
-
5 dkg vaj
-
1 kávéskanál kurkuma
-
só ízlés szerint
-
1 csipet fehér bors
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
A nyúlcombhoz
- A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A szalonnát apró kockákra, a rozmaringot és a zsályát finomra vágjuk. A hagymát, fokhagymát és szardellát is apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, és egyenletes nagyságú csíkokra vágjuk.
- A nyúlcombokat olívaolajon egy lábasban megpirítjuk, hogy a külseje szép piros legyen. Ezután egy római tálba (lehet tepsibe is) tesszük.
- A visszamaradt zsiradékba belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a szalonnát, a hagymát, fokhagymát és szardellát, gyorsan átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paprikát is, és kb. 4-5 perc alatt az egészet nagy lángon jól lepirítjuk. Ezután beletesszük a rozmaringot, a zsályát és babérleveleket is. A végén hozzáöntjük az ecetet és a húslevest, és az egészet gyorsan összeforraljuk.
- Az elkészült mártást a nyúlcombok mellé öntjük. Befedjük, sütőbe tesszük, és 160 fokos hőmérsékleten kb. 1–1,5 órát sütjük, amíg a hús megpuhul.
- Míg a nyúl megsül, elkészítjük a polentát. A tejet, a vajat és a tejszínt felforraljuk sóval, és folyamatos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát. Mérsékelt lángon, folyamatos keverés mellett forrásig kevergetjük (óvatosan, mert csapkodhat). Miután felforrt, hozzákeverjük a kurkumát,is, ettől szép színe lesz. Borssal és ételízesítővel gazdagítjuk.Még melegen átöntjük egy sima aljú edénybe (pl. egy nagy lapos tányérba vagy egy serpenyőbe), letakarjuk és megvárjuk, míg megpuhul és kihűl. Miután kihűlt, egy vágódeszkára kiborítjuk, és tetszés szerint formára vágjuk.
- A megsült nyúlcombokat a mártással és a polentával körítve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2879
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Szöszi konyhája
14 recept
Mindig is szerettem a nyúlhúst, viszont egy ideje nem jutottam hozzá. Mikor végre szerencsém volt kis városomban felfedezni egy helyet, ahol tudok nyúlhúst vásárolni, eldöntöttem, nem hagyományos módon (sült, rántott, pörkölt) készítem el. Az eredmény ez lett! Egy igazán könnyű vacsora.