r
Nosalty Logó

Lecsós nyúlcomb kicsit másként

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szöszi konyhája
Lecsós nyúlcomb kicsit másként
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A nyúlcombhoz

A polentához

Összesen 1039 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A nyúlcombhoz

A polentához

Összesen 4150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A nyúlcombhoz

A polentához

Összesen 129 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2372.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    3263 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 1039 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    220.4 g

Zsír

  • Összesen
    286.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9488.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2598 mg
  • Nátrium
    4860 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1612.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2052 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    59 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    987 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    364 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    13053 micro
  • β-crypt
    3713 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2032 micro
Összesen 4150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A nyúlcombhoz

A polentához

Elkészítés

A nyúlcombhoz

  1. A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A szalonnát apró kockákra, a rozmaringot és a zsályát finomra vágjuk. A hagymát, fokhagymát és szardellát is apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, és egyenletes nagyságú csíkokra vágjuk.
  2. A nyúlcombokat olívaolajon egy lábasban megpirítjuk, hogy a külseje szép piros legyen. Ezután egy római tálba (lehet tepsibe is) tesszük.
  3. A visszamaradt zsiradékba belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a szalonnát, a hagymát, fokhagymát és szardellát, gyorsan átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paprikát is, és kb. 4-5 perc alatt az egészet nagy lángon jól lepirítjuk. Ezután beletesszük a rozmaringot, a zsályát és babérleveleket is. A végén hozzáöntjük az ecetet és a húslevest, és az egészet gyorsan összeforraljuk.
  4. Az elkészült mártást a nyúlcombok mellé öntjük. Befedjük, sütőbe tesszük, és 160 fokos hőmérsékleten kb. 1–1,5 órát sütjük, amíg a hús megpuhul.
  5. Míg a nyúl megsül, elkészítjük a polentát. A tejet, a vajat és a tejszínt felforraljuk sóval, és folyamatos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát. Mérsékelt lángon, folyamatos keverés mellett forrásig kevergetjük (óvatosan, mert csapkodhat). Miután felforrt, hozzákeverjük a kurkumát,is, ettől szép színe lesz. Borssal és ételízesítővel gazdagítjuk.Még melegen átöntjük egy sima aljú edénybe (pl. egy nagy lapos tányérba vagy egy serpenyőbe), letakarjuk és megvárjuk, míg megpuhul és kihűl. Miután kihűlt, egy vágódeszkára kiborítjuk, és tetszés szerint formára vágjuk.
  6. A megsült nyúlcombokat a mártással és a polentával körítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2879
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós nyúlcomb kicsit másként
Szöszi konyhája 14 recept

Mindig is szerettem a nyúlhúst, viszont egy ideje nem jutottam hozzá. Mikor végre szerencsém volt kis városomban felfedezni egy helyet, ahol tudok nyúlhúst vásárolni, eldöntöttem, nem hagyományos módon (sült, rántott, pörkölt) készítem el. Az eredmény ez lett! Egy igazán könnyű vacsora.

Hozzávalók

A nyúlcombhoz

A polentához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...