r
Nosalty Logó

Lecsós gombócokkal rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Lecsós gombócokkal rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3207 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    6724 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 535 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139 g

Zsír

  • Összesen
    151.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4724.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    2366 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2636.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    518 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    1208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    565 micro
  • β-karotin
    4829 micro
  • β-crypt
    351 micro
  • Likopin
    40343 micro
  • Lut-zea
    3677 micro
Összesen 3207 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1072 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit enyhén sós vízben héjában megfőzzük.
  2. A sertéscombot ledaráljuk, a rizst megmossuk. A hagymákat megtisztítjuk, és felaprítjuk. A paprikát, paradicsomot megmossuk, a paprikát kicsumázzuk, és feldaraboljuk a paprikákat és a paradicsomokat is.
  3. Egy teáskanálnyi zsiradékon (5 g) megfonnyasztunk kb. 6 dekányi hagymát. A darált húshoz adjuk a lecsepegtetett rizst, a megdinsztelt hagymát. Hozzáadunk egy tojást. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával. Alaposan összedolgozzuk.
  4. Egy lábosba teszünk 1,5 dkg zsiradékot, és megdinszteljük rajta a többi felaprított vöröshagymát, majd a feldarabolt paprikákat is hozzátesszük. 2-3 percig időnként kevergetve sütjük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat. Kevergetjük 1-2 percig, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a pirospaprikát, sózzuk, és felöntjük a 2,5 dl vízzel. Ha felforrt, akkor kicsi gombócokat készítünk a darált húsos masszából, és beletesszük a lecsóba. Lefedve, kis lángon kb. 20 percig főzzük.
  5. Közben a megfőtt krumplikat meghámozzuk, karikára vágjuk.
  6. Egy tepsit kikenünk kb. 1,5 dkg zsiradékkal, és a krumpli felével beborítjuk az alját. A közben elkészült lecsós gombócokból a gombócokat elosztjuk a krumplin, majd a lecsót is szétosztjuk rajta. A krumpli másik felével beborítjuk. A krumpli rétegeket enyhén sózzuk.
  7. A tejfölben elkeverünk négy darab tojást, enyhén megsózzuk, és a krumpli tetejére kenjük.
  8. 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  9. Melegen, kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1133
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós gombócokkal rakott krumpli
Gonoszka1 428 recept

Ezt készítettem el szombati ebédnek. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 114 kalória.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...