Lecsóágyon sült töltött paprika
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Lecsó
-
128g vöröshagyma46 kcal
-
125g tv-paprika21 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltött paprika
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
250g paradicsomlé43 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Összesen
539
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Lecsó
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
500g tv-paprika82 kcal
-
720g paradicsom130 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltött paprika
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
800g tv-paprika131 kcal
-
1000g paradicsomlé170 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Összesen
2152
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Lecsó
-
11.8g vöröshagyma4 kcal
-
11.6g tv-paprika2 kcal
-
16.7g paradicsom3 kcal
-
0.7g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltött paprika
-
11.6g darált sertéshús21 kcal
-
2.3g rizs8 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
0 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.5g tv-paprika3 kcal
-
23.1g paradicsomlé4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Összesen
50
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 953 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 877.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 425 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 238 micro
-
β-karotin 2039 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 27224 micro
-
Lut-zea 1347 micro
Összesen
539
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.5 g
Zsír
-
Összesen 73 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 495 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3812.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 509 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 481 mg
-
Foszfor 2018 mg
-
Nátrium 626 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 245.9 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 3508.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 827 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 1700 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 772 micro
-
Kolin: 700 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 951 micro
-
β-karotin 8156 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 108896 micro
-
Lut-zea 5387 micro
Összesen
2152
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2520 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
Lecsó
-
3 nagy db vöröshagyma
-
5 közepes db tv-paprika
-
4 nagy db paradicsom
-
2 ek kacsazsír
-
só ízlés szerint
Töltött paprika
-
50 dkg darált sertéshús
-
10 dkg rizs
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dl paradicsomlé
Elkészítés
Lecsó
- A lecsóhoz a hagymát felszeleteljük, a kicsumázott paprikát felkarikázzuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, pár percig benne hagyjuk, majd lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
- A hagymát a kacsazsíron félig megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát, és alacsony lángon pár percig főzzük, majd egy magasabb falú tepsibe szétterítjük, és ráhelyezzük a paradicsomot. Közben elkészítjük a töltött paprikákat és húsgombócokat.
- A lecsóágyon elhelyezzük a töltött paprikákat ill. a gombócokat, ráöntjük a paradicsomlét, és 200°C-os sütőben, kb. 40-45 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk a paprikákat, és szükség esetén vizet öntünk alá
Töltött paprika
- A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk az átöblített rizst és zúzott fokhagymát, majd a kevés olajon megpárolt, apróra vágott, pirospaprikával megszórt vöröshagymát. Az egészet alaposan összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- A paprikát kicsumázzuk, a belsejét egy kiskanállal kikaparjuk, majd nem túl szorosan megtöltjük a húsos-rizses keverékkel. A kimaradt töltelékből pedig gombócokat formálunk.
- A paradicsomlét ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd forráspontig melegítjük, a zellerzölddel együtt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 182
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16611
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Judit69
194 recept
Gyakran készítek töltött paprikát, mert szereti a család, de amikor már megjelenik a piacon a szabadföldi paradicsom, akkor a lecsó is sűrűn előfordul az asztalon. Most e kettőt ötvöztem egybe, és milyen jól tettem, mert nagyon finomra sikerült.