Lazacpástétom
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Krisztike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
317
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1914
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 830.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 128.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
317
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.5 g
Zsír
-
Összesen 126.6 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4983.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 1579 mg
-
Nátrium 2840 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 770.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 800 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 3920 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 674 mg
-
Retinol - A vitamin: 777 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
1914
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 150 fokra és a lazacfilét felvágjuk 2 centiméteres kockákra, majd sózzuk és borsozzuk. A felaprított mogyoróhagymát pedig felrakjuk és egy kis lábosban a 2 dl borral és addig hevítjük, amíg szinte elforrja a levét.
- Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, beolajozzuk, beletesszük a felkockázott lazacot és eloszlatjuk a tetején a párolt hagymát, majd betoljuk a sütőbe. Maximum 6-8 percig sütjük a halat, egy kicsit rózsaszín marad a belseje, kivesszük és kihűtjük.
- A füstölt lazacot felaprítjuk (pépesre) és az összes hozzávalóval összedolgozzuk, majd a legvégén a sültlazacot is felaprítjuk és a pástétomba keverjük. Ízesítjük sóval és borssal, fél napra betesszük a hűtőbe, így jól összeérnek az ízek és friss, ropogós bagettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 27679
- Feltöltés dátuma: 2012. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Krisztike
39 recept
Egy 2008 decemberi TV Paprika magazinban találtam ezt a receptet. Nem olcsó, de finom és különleges!