Lazacos rakott tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
67g lazac85 kcal
-
33g krémsajt83 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
-
50g tészta186 kcal
-
8g sajt29 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
Összesen
665
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
400g lazac508 kcal
-
200g krémsajt500 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
84g salottahagyma55 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
300g tészta1113 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
3987
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
25.2g lazac32 kcal
-
12.6g krémsajt31 kcal
-
15.7g mascarpone64 kcal
-
11.3g kapor5 kcal
-
5.3g salottahagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
6.3g zsemlemorzsa25 kcal
-
18.9g tészta70 kcal
-
3.1g sajt11 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
251
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 904 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 96.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 292 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
665
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.5 g
Zsír
-
Összesen 208.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5424.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 350 mg
-
Kálcium 1017 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 2133 mg
-
Nátrium 1438 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 330.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 581.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 992 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 1751 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1139 micro
-
Kolin: 457 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
3987
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
-
400 g lazac
-
200 g krémsajt
-
250 g mascarpone
-
1 csokor kapor
-
3 db salottahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
100 g zsemlemorzsa
-
300 g tészta
-
50 g sajt
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A tésztát sós vízben kifőzzük.
- A hagymákat az olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét és a krémsajtot. Ezekből használhatunk egyfélét, de izgalmasabb íze lesz, ha mindegyikből egyet egyet teszünk bele.
- A lazac bőrét leforrázzuk, lehúzzuk, majd felkockázzuk a halat, és a krémhez adjuk, pár perc alatt összefőzzük, majd elzárjuk alatta a hőt.
- A kifőtt tésztát összekeverjük a krémmel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a friss kaprot, alaposan összeforgatjuk.
- Egy sütőtálat kikenünk olajjal, majd elsimítjuk benne a krémes tésztát.
- A zsemlemorzsát összeforgatjuk a reszelt sajttal, és rászórjuk a tészta tetejére.
- 180°C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- Melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 39
- 7 napos nézettség: 108
- Össznézettség: 45
- Feltöltés dátuma: 2024. december 10.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1508 recept
Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb fogásokat, így szuper alternatíva karácsonyra.