r
Nosalty Logó

Lazacos-krémsajtos batyu spárgával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Lazacos-krémsajtos batyu spárgával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2570 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.2 g

Zsír

  • Összesen
    165.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4125.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    2272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    629.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1562 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1401 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2365 micro
Összesen 2570 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 178 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fogunk egy serpenyőt, és a lazacot egy kevés vajon megsütjük. Amikor már kívülről késznek tűnik, félretesszük, hagyjuk 10 percet pihenni, majd két villa segítségével széttépkedjük.
  2. Egy tálban összeállítjuk a tölteléket: a tépett lazachoz krémsajtot, aprított kapribogyót és pesztót adunk. Hozzákeverünk egy kevés zsemlemorzsát is, ez azért fontos, mert a plusz nedvességet így az szívja fel, és nem a tésztát fogja eláztatni.
  3. A leveles tésztát kiterítjük, 6 többé-kevésbé szabályos négyzetre vágjuk, és megkenjük 1-1 teáskanál édes mustárral.
  4. A tésztanégyzetekre halmozzuk a tölteléket, majd kézzel ügyesen négyzetesre formázzuk, méghozzá úgy, hogy a tészta sarkaihoz képest 45 fokkal legyenek elforgatva a töltelék sarkai.
  5. Felhajtjuk a tészta sarkait a töltelékre, így nyerik el a jellegzetes batyuformát. Minimum 30 percre hűtőbe rakjuk, mert a formázás alatt eléggé megolvadt a zsiradék a tésztában.
  6. Ha már jól visszadermedt a tészta, újra elővesszük. Gyorsan megkenjük tojással, és a tetejét kereszt alakban 1-1 félbevágott spárgával díszítjük (keresztezhetik is egymást, vagy az egyiket félbe is vághatjuk).
  7. A spárgákat megkenjük pár csepp olajjal, nehogy megégjenek, majd a batyukat 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  8. Nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 895
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha van otthon egy csomag leveles tészta elfekvőben, és szeretnétek kihozni belőle a maximumot, akkor nagyon tudjuk ajánlani ezt a receptet. A csinos és ízletes lazacos batyukat krémsajttal lágyítottuk és kapribogyóval, valamint egy kanálka pesztóval tettünk izgalmassá. Díszítésnek pár szál spárgát is bevetettünk, mivel épp szezonja van, és ízben is nagyon passzol.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...