Lazacos-krémsajtos batyu spárgával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
5g vaj33 kcal
-
58g lazac74 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g krémsajt83 kcal
-
4g kapribogyó1 kcal
-
3g pesto10 kcal
-
7g zsemlemorzsa26 kcal
-
46g leveles tészta170 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
70g zöldspárga10 kcal
-
1g olívaolaj6 kcal
Összesen
428
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
28g vaj201 kcal
-
350g lazac445 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g krémsajt500 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
15g pesto59 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
420g zöldspárga59 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
2570
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1.9g vaj14 kcal
-
24.3g lazac31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13.9g krémsajt35 kcal
-
1.8g kapribogyó0 kcal
-
1g pesto4 kcal
-
2.8g zsemlemorzsa11 kcal
-
19.1g leveles tészta71 kcal
-
2.1g mustár1 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
29.1g zöldspárga4 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
Összesen
178
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 687.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 379 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 104.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 260 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 234 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
428
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.2 g
Zsír
-
Összesen 165.1 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 401 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4125.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1270 mg
-
Nátrium 2272 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 629.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 1562 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 540 mg
-
Retinol - A vitamin: 388 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 1401 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2365 micro
Összesen
2570
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
178
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
35 dkg lazac
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
20 dkg krémsajt
-
2 ek kapribogyó
-
1 ek pesto
-
40 g zsemlemorzsa
-
1 csomag leveles tészta
-
1 db tojás
-
6 db zöldspárga
-
1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
- Fogunk egy serpenyőt, és a lazacot egy kevés vajon megsütjük. Amikor már kívülről késznek tűnik, félretesszük, hagyjuk 10 percet pihenni, majd két villa segítségével széttépkedjük.
- Egy tálban összeállítjuk a tölteléket: a tépett lazachoz krémsajtot, aprított kapribogyót és pesztót adunk. Hozzákeverünk egy kevés zsemlemorzsát is, ez azért fontos, mert a plusz nedvességet így az szívja fel, és nem a tésztát fogja eláztatni.
- A leveles tésztát kiterítjük, 6 többé-kevésbé szabályos négyzetre vágjuk, és megkenjük 1-1 teáskanál édes mustárral.
- A tésztanégyzetekre halmozzuk a tölteléket, majd kézzel ügyesen négyzetesre formázzuk, méghozzá úgy, hogy a tészta sarkaihoz képest 45 fokkal legyenek elforgatva a töltelék sarkai.
- Felhajtjuk a tészta sarkait a töltelékre, így nyerik el a jellegzetes batyuformát. Minimum 30 percre hűtőbe rakjuk, mert a formázás alatt eléggé megolvadt a zsiradék a tésztában.
- Ha már jól visszadermedt a tészta, újra elővesszük. Gyorsan megkenjük tojással, és a tetejét kereszt alakban 1-1 félbevágott spárgával díszítjük (keresztezhetik is egymást, vagy az egyiket félbe is vághatjuk).
- A spárgákat megkenjük pár csepp olajjal, nehogy megégjenek, majd a batyukat 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- Nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 895
- Feltöltés dátuma: 2021. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Nosalty
1497 recept
Ha van otthon egy csomag leveles tészta elfekvőben, és szeretnétek kihozni belőle a maximumot, akkor nagyon tudjuk ajánlani ezt a receptet. A csinos és ízletes lazacos batyukat krémsajttal lágyítottuk és kapribogyóval, valamint egy kanálka pesztóval tettünk izgalmassá. Díszítésnek pár szál spárgát is bevetettünk, mivel épp szezonja van, és ízben is nagyon passzol.