r
Nosalty Logó

Lazacos kelkáposztatekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Lazacos kelkáposztatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1707 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    554 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4214.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1436.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2115 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    2215 micro
  • K vitamin:
    576 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    767 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    16663 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 1707 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztaleveleket megmossuk, majd sós vízben 3-4 percig blansírozzuk, hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk szűrödni. Késsel elvékonyítjuk a leveleken lévő vastagabb szárrészt, majd 2-2 levelet egymásra teszünk.
  2. A lazacot megmossuk, szárazra töröljük, 2 cm-es kockákra vágjuk és citromlével meglocsoljuk. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, 10 g vajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a lazackockákat, egy pár percig pirítjuk, egy edénybe borítjuk és villával szétnyomkodjuk.
  3. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, és nagyon apró kockákra vágjuk. Sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Felét félretesszük. A maradékot a tojással, 1 ek créme fraiche-vel és a zsemlemorzsával a lazachoz adjuk, és jól elkeverjük. Sóval, borssal és a korianderrel ízesítjük, majd szétosszuk a kelkáposztalevelekre, feltekerjük, és konyhacérnával keresztben összekötözzük.
  4. A kelkáposztatekercseket egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk. A maradék sárgarépakockákat a tekercsek közé szórjuk. A maradék créme fraiche-t és a vajat elosszuk a tekercsekre. Felöntjük a levessel.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. Tálalás előtt megszórjuk a rózsaborssal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2482
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német folyóiratban akadtam erre a finom receptre. Elkészítettem! S habár a párom nincs oda a halételekért, ez ízlett neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...