Lazacfilé kapormártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A lazachoz:
-
150g lazac191 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
18 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz:
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
492
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A lazachoz:
-
300g lazac381 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
35 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz:
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
982
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A lazachoz:
-
36.8g lazac47 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz:
-
1.7g vaj12 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
30.7g zöldség alaplé2 kcal
-
12.3g tejföl24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
11g kapor5 kcal
-
2.5g cukor9 kcal
Összesen
119
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1322.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 557 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 195.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 653 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
492
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.6 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2644.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 948 mg
-
Nátrium 1114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 390.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 720 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 1305 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 310 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
982
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 160 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
A lazachoz:
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
1 tk vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A mártáshoz:
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
250 ml zöldség alaplé
-
100 g tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek citromlé
-
0.5 csokor kapor
-
2 dkg cukor
Elkészítés
A lazachoz:
- A mártáshoz: a vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, 1-2 percig forrósítjuk, felöntjük a levessel. Felfőzzük, sóval, borssal fűszerezzük, kb. 5 percig főzzük. A mártáshoz kavarjuk a tejfölt és az apróra vágott kaprot. Sóval, borssal és cukorral fűszerezzük.
- A filét megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk. A bőrös felét párszor éles késsel bevagdossuk, a bőrös felét belisztezzük, a fölösleges lisztet leporoljuk.
- Az olajat közepes hőmérsékleten felforrósítjuk, beletesszük a filékét a bőrös felükkel lefele, kb. 4 percig sütjük. Hozzáadjuk a vajat, a filéket megfordítjuk, a serpenyőt levesszük a tűzről, és kb. 2 percig hagyjuk a filéket a forró serpenyőben pihenni. Sóval, borssal fűszerezzük.
- A filéket a mártással leöntve tálaljuk.
- Sütés ideje: 4 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 34
- 7 napos nézettség: 132
- Össznézettség: 12270
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Kapormártás helyett tálalhatjuk citrommártással is.