r
Nosalty Logó

Lasagne torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Lasagne torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1320 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2636 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2976.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 1320 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    150.1 g

Zsír

  • Összesen
    93 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5953.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    1728 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    852 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1295 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 2636 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    368 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a darált csirkemellet, jól szétnyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, átsütjük, míg mindenütt kifehéredik. Ekkor belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket és a paradicsomkonzervet. 10 perc alatt ragut főzünk belőle.
  2. A spárgák keményebb végét letörjük, valamint félretesszük a fejeket díszíteni.
  3. A vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük tejjel folyamatosan habverővel kevergetve, hogy ne legyen csomós (hogy hígabb legyen, még öntöttem hozzá egy kis tejszínt).
  4. Egy 16 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába rétegezzük a hozzávalókat: tésztalap, ragu, rá 3 szál spárga, reszelt sajt, besamel, újabb tésztalap, és így tovább. A tetejére tésztalap, besamel, sajt és végül a spárgafejek kerülnek.
  5. 180 fokos előmelegített sütőben fóliával letakarva 20 percig sütjük, majd levéve a fóliát, 10 perc alatt megpirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3958
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne torta
Évi néni 1830 recept

Nagy tésztagyártásban voltam, és már akkor elhatároztam, hogy kör alakú lasagnet is készítek, így ennek megfelelően vágtam ki ezeket a lapokat. Megszárítottam, és türelmesen várakoztak a felhasználásra. Eljött az ő idejük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...