r
Nosalty Logó

Lasagne Provence-i módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Lasagne Provence-i módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Lasagne

Besamel

Tetejére

Összesen 1072 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Lasagne

Besamel

Tetejére

Összesen 4293 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Lasagne

Besamel

Tetejére

Összesen 204 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1072 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.8 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6994.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    1993 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2695 mg
  • Nátrium
    1531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1228 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 4293 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Lasagne

Besamel

Tetejére

Elkészítés

Lasagne

  1. A húst vékony csíkokra, majd nagyon apró kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk és a hagymát üvegesre pirítjuk benne. Ezután beletesszük a húst, fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük a fűszerkeverékkel. Összesütjük és felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk és félretesszük.

Besamel

  1. A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk. Belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön fehéredésig pirítjuk. Ezután kevergetés mellett, apránként felöntjük tejjel. Kb. 2-3 perc alatt, mártás sűrűségűre főzzük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  2. Egy akkora tepsit, vagy hőálló üvegtálat veszünk elő, amekkora a lasagne tésztánk kétszeres szélessége. Az aljára húsos ragut teszünk, erre fektetjük a spenótos tésztalapokat. A lapokat megkenjük besamel mártással, megszórjuk sajttal, Erre fektetjük a következő lapokat amire húsos ragut teszünk és megszórjuk sajttal.
  3. Erre megint lap, besamel, sajt következik. A rétegezést addig folytatjuk, ameddig van a hozzávalókból. Legfelülre húsos ragu, rá pedig besamel kerül.

Tetejére

  1. A legtetejét megszórjuk bőven reszelt sajttal.
  2. 180 -os sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Ez kb. 35-40 perc. Langyosan tesszük asztalra, úgy szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 397
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne Provence-i módra
Lizinka_ 605 recept

Hozzávalók

Lasagne

Besamel

Tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...