Lasagne Provence-i módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Lasagne
-
63g lasagne tészta232 kcal
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Besamel
-
15g vaj108 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tetejére
-
38g trappista sajt132 kcal
Összesen
1072
kcal
- 15% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Lasagne
-
250g lasagne tészta928 kcal
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Besamel
-
60g vaj430 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tetejére
-
150g trappista sajt528 kcal
Összesen
4293
kcal
- 15% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
Lasagne
-
11.9g lasagne tészta44 kcal
-
28.5g csirkemellfilé34 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
14.3g főzőtejszín19 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Besamel
-
2.9g vaj20 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
23.8g tej13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tetejére
-
7.1g trappista sajt25 kcal
Összesen
204
kcal
- 15% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.2 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1748.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 498 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 674 mg
-
Nátrium 383 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 217.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
1072
kcal
- 15% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 236.8 g
Zsír
-
Összesen 235.8 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 857 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6994.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 353 mg
-
Kálcium 1993 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 2695 mg
-
Nátrium 1531 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285.3 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 869.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1228 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 719 micro
-
Kolin: 634 mg
-
Retinol - A vitamin: 1211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
4293
kcal
- 15% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
Lasagne
-
25 dkg lasagne tészta
-
60 dkg csirkemellfilé
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 ek olívaolaj
-
3 dl főzőtejszín
-
1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
-
3 csipet bors
-
só ízlés szerint
Besamel
-
6 dkg vaj
-
5 ek napraforgó olaj
-
5 ek finomliszt
-
5 dl tej
-
só ízlés szerint
-
3 csipet szerecsendió
-
4 csipet bors
Tetejére
-
15 dkg trappista sajt
Elkészítés
Lasagne
- A húst vékony csíkokra, majd nagyon apró kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk.
- Az olajat felforrósítjuk és a hagymát üvegesre pirítjuk benne. Ezután beletesszük a húst, fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük a fűszerkeverékkel. Összesütjük és felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk és félretesszük.
Besamel
- A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk. Belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön fehéredésig pirítjuk. Ezután kevergetés mellett, apránként felöntjük tejjel. Kb. 2-3 perc alatt, mártás sűrűségűre főzzük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
- Egy akkora tepsit, vagy hőálló üvegtálat veszünk elő, amekkora a lasagne tésztánk kétszeres szélessége. Az aljára húsos ragut teszünk, erre fektetjük a spenótos tésztalapokat. A lapokat megkenjük besamel mártással, megszórjuk sajttal, Erre fektetjük a következő lapokat amire húsos ragut teszünk és megszórjuk sajttal.
- Erre megint lap, besamel, sajt következik. A rétegezést addig folytatjuk, ameddig van a hozzávalókból. Legfelülre húsos ragu, rá pedig besamel kerül.
Tetejére
- A legtetejét megszórjuk bőven reszelt sajttal.
- 180 -os sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Ez kb. 35-40 perc. Langyosan tesszük asztalra, úgy szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 397
- Feltöltés dátuma: 2022. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
605 recept