r
Nosalty Logó

Lasagne Provence-i módra

Lizinka_
Lasagne Provence-i módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Lasagne

Besamel

Tetejére

1072
Kalória
59.2g
Fehérje
71.3g
Szénhidrát
58.9g
Zsír
217.4g
Víz
214.1g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Lasagne

Besamel

Tetejére

Összesen 1072 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Lasagne

Besamel

Tetejére

Összesen 4293 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Lasagne

Besamel

Tetejére

Összesen 204 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    217.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1072 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.8 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6994.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    1993 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2695 mg
  • Nátrium
    1531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    285.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    869.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1228 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 4293 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

Lasagne

  1. A húst vékony csíkokra, majd nagyon apró kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk és a hagymát üvegesre pirítjuk benne. Ezután beletesszük a húst, fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük a fűszerkeverékkel. Összesütjük és felöntjük a tejszínnel. Összeforraljuk és félretesszük.

Besamel

  1. A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk. Belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön fehéredésig pirítjuk. Ezután kevergetés mellett, apránként felöntjük tejjel. Kb. 2-3 perc alatt, mártás sűrűségűre főzzük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
  2. Egy akkora tepsit, vagy hőálló üvegtálat veszünk elő, amekkora a lasagne tésztánk kétszeres szélessége. Az aljára húsos ragut teszünk, erre fektetjük a spenótos tésztalapokat. A lapokat megkenjük besamel mártással, megszórjuk sajttal, Erre fektetjük a következő lapokat amire húsos ragut teszünk és megszórjuk sajttal.
  3. Erre megint lap, besamel, sajt következik. A rétegezést addig folytatjuk, ameddig van a hozzávalókból. Legfelülre húsos ragu, rá pedig besamel kerül.

Tetejére

  1. A legtetejét megszórjuk bőven reszelt sajttal.
  2. 180 -os sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Ez kb. 35-40 perc. Langyosan tesszük asztalra, úgy szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...