r
Nosalty Logó

Lasagne maradékból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Lasagne maradékból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 671 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 3351 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 173 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5878 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 671 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5614.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    1173 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    1539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1065.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1057 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2045 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    29389 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 3351 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1531 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A tésztához

A tetejéhez

Elkészítés

A raguhoz

  1. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd rádobjuk az összezúzott fokhagymát és a sülthúst ledarálva. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, aztán a paradicsomkonzervet, a paradicsom sűrítményt, felengedjük az alaplével és 15 perc alatt kis lángon sűrűre összeforraljuk.
  2. A besamelhez a vajat felhevítjük, a lisztet beletéve átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót adunk hozzá, majd felengedjük tejszínnel, csomómentesre keverjük, felforraljuk, levesszük a tűzről.
  3. Egy sütőtálat kikenünk olívaolajjal, alját kirakjuk készen kapható lasagne tésztával, arra besamelt terítünk, aztán a ragut, és így folytatjuk, míg el nem fogynak az összetevők.
  4. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, fóliával lefedve, 20 percig sütjük 180 C-os sütőben, aztán a fóliát levéve 5 percig még sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11986
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne maradékból
Évi néni 1830 recept

Maradt nem kevés mennyiségű sült húsom. Nem tudtam, mi tévő legyek, napokig szemeztünk a hűtőben, aztán ez lett a vége.

Hozzávalók

A raguhoz

A besamelmártáshoz

A tésztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...