Lasagne-leves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
húsgombóc
-
63g marhahús89 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
leves
-
5g vaj36 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3 kcal
-
8 kcal
-
13g vörösbor11 kcal
-
9 kcal
-
63g alaplé4 kcal
-
38g víz0 kcal
-
19g lasagne tészta70 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
sajtgombóc
-
31g ricotta47 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
16g mozzarella47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
424
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
húsgombóc
-
500g marhahús710 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
leves
-
40g vaj287 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
26 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
72 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
300g víz0 kcal
-
150g lasagne tészta557 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
sajtgombóc
-
250g ricotta375 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
125g mozzarella374 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3377
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
húsgombóc
-
16g marhahús23 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
2.6g sárgarépa1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
leves
-
1.3g vaj9 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1 kcal
-
12.8g konzerv paradicsom2 kcal
-
3.2g vörösbor3 kcal
-
2 kcal
-
16g alaplé1 kcal
-
9.6g víz0 kcal
-
4.8g lasagne tészta18 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
sajtgombóc
-
8g ricotta12 kcal
-
3.2g parmezán sajt13 kcal
-
4g mozzarella12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
109
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1533.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 692 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 243.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 311 micro
-
β-karotin 1086 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 7734 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
424
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 222.1 g
Zsír
-
Összesen 175 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 680 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12268.3 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 325 mg
-
Kálcium 2706 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 469 mg
-
Foszfor 3168 mg
-
Nátrium 5537 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1949.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1809 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 530 micro
-
Kolin: 642 mg
-
Retinol - A vitamin: 979 micro
-
α-karotin 2485 micro
-
β-karotin 8688 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 61870 micro
-
Lut-zea 1314 micro
Összesen
3377
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1986 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
109
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
húsgombóc
-
500 g marhahús
-
2 ek olívaolaj
-
2 teáskanál olasz fűszerkeverék
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
leves
-
40 g vaj
-
2 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál olasz fűszerkeverék
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 ek sűrített paradicsom
-
5 dl alaplé
-
3 dl víz
-
150 g lasagne tészta
-
1 marék bazsalikom
sajtgombóc
-
250 g ricotta
-
100 g parmezán sajt
-
125 g mozzarella
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
húsgombóc
- A húsgombóc hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, majd diónyi gombócokat formázunk belőle.
- A húsgolyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokos sütőben 15 percet sütjük.
leves
- A vaj és az olívaolaj keverékén megpároljuk-pirítjuk a finomra aprított hagymát és a reszelt fokhagymát. Megszórjuk ezután a fűszerkeverékkel, alaposan sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és ezzel is picit átpirítjuk.
- Jöhetnek bele a térfogatnövelő hozzávalók: az aprított paradicsom, a vörösbor, a passzírozott paradicsom, az alaplé és a víz. Mérsékelt lángon, 20-30 perc alatt összefőzzük az egészet, szükség szerint botturmixszal is átmehetünk rajta, hogy krémesebb legyen. Ha kevésnek bizonyulna a folyadék, vízzel nyugodtan hígíthatjuk. (Amíg fő a leves, pont el tudjuk készíteni a gombócokat.)
- Végül hozzáadjuk a nagyobb darabokra tört lasagne-tésztát és 12-15 perc alatt puhára főzzük a levesben. Amikor már fogpuha a tészta, hozzáadjuk a sütőben sült húsgolyókat, valamint jó adag friss bazsalikomlevelet, majd még hagyjuk pár percet együtt melegedni.
sajtgombóc
- A ricottát a főzés elején tegyük konyhai törlőpapírral bélelt tálkába, hogy a papír kiszívhassa a felesleges nedvességet a sajtból.
- Amikor már a finisben van a leves, a ricottát keverjük össze a reszelt parmezánnak és mozzarellával, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk is.
- A kész levest tálakba merjük, a tetejükre pedig fagylaltoskanállal egy-egy sajtgombócot tálalunk. Díszítsük bazsalikomlevéllel és parmezánforgáccsal, és fogyasszuk melegen.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 185
- Össznézettség: 6668
- Feltöltés dátuma: 2023. május 10.
Ajánló
A húsgolyót akár a levesbe is belefőzhetjük, de sütőben készítve finomabb lesz, és a marhából kisülő zsiradék sem fogja túl zsírossá tenni a levest.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Ha kedves ételetek a lasagne, de még nem próbáltátok leves formában elkészíteni, akkor épp itt az ideje! Ez a csodás, húsgombócos-tésztás paradicsomleves ugyanis egy az egyben visszaadja az egyik legnagyszerűbb olasz tésztaétel ízvilágát! A húsgombócokat sütőben sütöttük meg, így még ízletesebbek lettek, az elmaradhatatlan besamel karakterét pedig ricottából, mozzarellából és parmezánból gyúrt, lágy sajtgombóccal csempésztük a leves tetejére.