r
Nosalty Logó

Lasagne-leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Lasagne-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

húsgombóc

leves

sajtgombóc

Összesen 424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

húsgombóc

leves

sajtgombóc

Összesen 3377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

húsgombóc

leves

sajtgombóc

Összesen 109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1533.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    1086 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7734 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.1 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12268.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    2706 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    3168 mg
  • Nátrium
    5537 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1949.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1809 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    979 micro
  • α-karotin
    2485 micro
  • β-karotin
    8688 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    61870 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 3377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1986 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

húsgombóc

leves

sajtgombóc

Elkészítés

húsgombóc

  1. A húsgombóc hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, majd diónyi gombócokat formázunk belőle.
  2. A húsgolyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokos sütőben 15 percet sütjük.

leves

  1. A vaj és az olívaolaj keverékén megpároljuk-pirítjuk a finomra aprított hagymát és a reszelt fokhagymát. Megszórjuk ezután a fűszerkeverékkel, alaposan sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és ezzel is picit átpirítjuk.
  2. Jöhetnek bele a térfogatnövelő hozzávalók: az aprított paradicsom, a vörösbor, a passzírozott paradicsom, az alaplé és a víz. Mérsékelt lángon, 20-30 perc alatt összefőzzük az egészet, szükség szerint botturmixszal is átmehetünk rajta, hogy krémesebb legyen. Ha kevésnek bizonyulna a folyadék, vízzel nyugodtan hígíthatjuk. (Amíg fő a leves, pont el tudjuk készíteni a gombócokat.)
  3. Végül hozzáadjuk a nagyobb darabokra tört lasagne-tésztát és 12-15 perc alatt puhára főzzük a levesben. Amikor már fogpuha a tészta, hozzáadjuk a sütőben sült húsgolyókat, valamint jó adag friss bazsalikomlevelet, majd még hagyjuk pár percet együtt melegedni.

sajtgombóc

  1. A ricottát a főzés elején tegyük konyhai törlőpapírral bélelt tálkába, hogy a papír kiszívhassa a felesleges nedvességet a sajtból.
  2. Amikor már a finisben van a leves, a ricottát keverjük össze a reszelt parmezánnak és mozzarellával, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk is.
  3. A kész levest tálakba merjük, a tetejükre pedig fagylaltoskanállal egy-egy sajtgombócot tálalunk. Díszítsük bazsalikomlevéllel és parmezánforgáccsal, és fogyasszuk melegen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 6401
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 10.

Ajánló

A húsgolyót akár a levesbe is belefőzhetjük, de sütőben készítve finomabb lesz, és a marhából kisülő zsiradék sem fogja túl zsírossá tenni a levest.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne-leves
Rosanics Petra 351 recept

Ha kedves ételetek a lasagne, de még nem próbáltátok leves formában elkészíteni, akkor épp itt az ideje! Ez a csodás, húsgombócos-tésztás paradicsomleves ugyanis egy az egyben visszaadja az egyik legnagyszerűbb olasz tésztaétel ízvilágát! A húsgombócokat sütőben sütöttük meg, így még ízletesebbek lettek, az elmaradhatatlan besamel karakterét pedig ricottából, mozzarellából és parmezánból gyúrt, lágy sajtgombóccal csempésztük a leves tetejére.

Hozzávalók

húsgombóc

leves

sajtgombóc

Címlapról ajánljuk