r
Nosalty Logó

Lasagne-leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Lasagne-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

húsgombóc

leves

sajtgombóc

Összesen 424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

húsgombóc

leves

sajtgombóc

Összesen 3377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

húsgombóc

leves

sajtgombóc

Összesen 109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1533.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    1086 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7734 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.1 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12268.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    2706 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    3168 mg
  • Nátrium
    5537 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1949.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1809 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    979 micro
  • α-karotin
    2485 micro
  • β-karotin
    8688 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    61870 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 3377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1986 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

húsgombóc

leves

sajtgombóc

Elkészítés

húsgombóc

  1. A húsgombóc hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, majd diónyi gombócokat formázunk belőle.
  2. A húsgolyókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokos sütőben 15 percet sütjük.

leves

  1. A vaj és az olívaolaj keverékén megpároljuk-pirítjuk a finomra aprított hagymát és a reszelt fokhagymát. Megszórjuk ezután a fűszerkeverékkel, alaposan sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és ezzel is picit átpirítjuk.
  2. Jöhetnek bele a térfogatnövelő hozzávalók: az aprított paradicsom, a vörösbor, a passzírozott paradicsom, az alaplé és a víz. Mérsékelt lángon, 20-30 perc alatt összefőzzük az egészet, szükség szerint botturmixszal is átmehetünk rajta, hogy krémesebb legyen. Ha kevésnek bizonyulna a folyadék, vízzel nyugodtan hígíthatjuk. (Amíg fő a leves, pont el tudjuk készíteni a gombócokat.)
  3. Végül hozzáadjuk a nagyobb darabokra tört lasagne-tésztát és 12-15 perc alatt puhára főzzük a levesben. Amikor már fogpuha a tészta, hozzáadjuk a sütőben sült húsgolyókat, valamint jó adag friss bazsalikomlevelet, majd még hagyjuk pár percet együtt melegedni.

sajtgombóc

  1. A ricottát a főzés elején tegyük konyhai törlőpapírral bélelt tálkába, hogy a papír kiszívhassa a felesleges nedvességet a sajtból.
  2. Amikor már a finisben van a leves, a ricottát keverjük össze a reszelt parmezánnak és mozzarellával, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk is.
  3. A kész levest tálakba merjük, a tetejükre pedig fagylaltoskanállal egy-egy sajtgombócot tálalunk. Díszítsük bazsalikomlevéllel és parmezánforgáccsal, és fogyasszuk melegen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 185
  • Össznézettség: 6668
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 10.

Ajánló

A húsgolyót akár a levesbe is belefőzhetjük, de sütőben készítve finomabb lesz, és a marhából kisülő zsiradék sem fogja túl zsírossá tenni a levest.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne-leves
Rosanics Petra 351 recept

Ha kedves ételetek a lasagne, de még nem próbáltátok leves formában elkészíteni, akkor épp itt az ideje! Ez a csodás, húsgombócos-tésztás paradicsomleves ugyanis egy az egyben visszaadja az egyik legnagyszerűbb olasz tésztaétel ízvilágát! A húsgombócokat sütőben sütöttük meg, így még ízletesebbek lettek, az elmaradhatatlan besamel karakterét pedig ricottából, mozzarellából és parmezánból gyúrt, lágy sajtgombóccal csempésztük a leves tetejére.

Hozzávalók

húsgombóc

leves

sajtgombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...