Lasagne classico
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
83g tészta309 kcal
-
167g paradicsom30 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
-
100g darált marhahús142 kcal
-
167g tej93 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
939
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g tészta1855 kcal
-
1000g paradicsom180 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
600g darált marhahús852 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
300g parmezán sajt1176 kcal
Összesen
5638
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
13.6g tészta51 kcal
-
27.3g paradicsom5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
16.4g darált marhahús23 kcal
-
27.3g tej15 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
2.7g vaj20 kcal
-
8.2g parmezán sajt32 kcal
Összesen
154
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2589.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 834 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 777 mg
-
Nátrium 749 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 270.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 168 micro
-
β-karotin 825 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4288 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
939
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 350.1 g
Zsír
-
Összesen 220 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 785 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15539 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 602 mg
-
Kálcium 5005 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 684 mg
-
Foszfor 4662 mg
-
Nátrium 4496 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 524.6 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1621.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1744 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1439 micro
-
Kolin: 744 mg
-
Retinol - A vitamin: 1274 micro
-
α-karotin 1010 micro
-
β-karotin 4948 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 1447 micro
Összesen
5638
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 701 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
500 g tészta
-
1 db babérlevél
-
1 szál rozmaring
-
600 g darált marhahús
-
1 l tej
-
2 szál petrezselyem
-
70 g finomliszt
-
100 g vaj
Elkészítés
- Előző nap a paradicsomszószt elkészíthetjük: a paradicsomok tetejét bevagdossuk, forró vízbe dobjuk kb. 30 másodpercre, utána könnyedén megszabadítjuk a héjuktól. Majd kimagozzuk és daraboljuk. Kevés olívaolajat felhevítünk a serpenyőben, beletesszük a paradicsomdarabokat, a babérlevelet, és a rozmaringágat. 60 percen keresztül alacsony tűzön rotyogtatjuk. Miután kihűl, hűtőbe tesszük, és örülhetünk, amikor a lasagne készítésének napján ennyivel könnyebb dolgunk van.
- Másnap a darált marhahúst vastag falú serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd a paradicsomszósszal összefőzzük.
- A fehérmártást a következőképpen készítjük: a tejet, a vöröshagymát, a petrezselymet, a szerecsendiót és a borsszemeket lassú tűzön felforraljuk, majd leszűrjük. Közben egy másik edényben felolvasztjuk a vajat és hozzáadagoljuk a lisztet. A leszűrt tejet kis adagonként hozzákeverjük, folyamatosan kevergetve gyöngyöztetjük, míg jól besűrűsödik. A végén a parmezán felét hozzákeverjük.
- A nyers tészta-tkinyújtjuk, kb. 10 x 20 centis lapokra vágjuk. A tésztacsíkokat forrósós vízben kifőzzük (ahogy vesszük ki a vízből a kész lasagne lapokat, egymás mellé tiszta konyharuhára helyezzük őket).
- Kivajazunk egy jókora tepsit, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: tésztalapokra paradicsomos darált hús kerül, erre jön a fehérmártás és a parmezán. És így tovább. A lasagne tetejére hagyni kell a fehérmártásból és a parmezánból, ugyanis a legfelső tésztalapokat már csak ezek borítják.
- 220ºC-ra (légkeveréses üzemmódban) előmelegített sütőben 60 perc alatt aranybarnára sül.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 1285
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 305813
- Feltöltés dátuma: 2007. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Konyhai ténykedésem eddigi legnagyobb dicséretét zsebeltem be minap: „hihetetlen, hogy földi halandó képes ennyire finomat készíteni.”- így szólt a vacsoravendégünk…