r
Nosalty Logó

Lasagne 10. - tofus reform

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lasagne 10. - tofus reform
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A tetejére

Összesen 644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A tetejére

Összesen 1288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A tetejére

Összesen 110 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1249 micro
  • β-karotin
    6359 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    6967 micro
Összesen 644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6533.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1293 mg
  • Nátrium
    3317 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    546 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    2499 micro
  • β-karotin
    12719 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    23012 micro
  • Lut-zea
    13934 micro
Összesen 1288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    1074 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1944 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lasagne-tésztát teljes kiőrlésű palacsintával helyettesítettem. Ehhez a lisztből, tojásból, tejből és vízből palacsintatésztát készítünk. Sózzuk, fűszerezzük, és hagyományos módon palacsintákat sütünk. Kb. 5-6 db lesz.
  2. A sárgarépát megpucoljuk, felaprítjuk. A tofut kis kockára vágjuk, a csiperkét is felszeleteljük.
  3. A mártáshoz a hagymát felaprítjuk, és az olajon megfuttatjuk. A paradicsompürét 1-1,5 dl vízzel kikeverjük, felöntjük vele a hagymás alapot. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük, és ha édesebben szeretjük, akkor folyékony édesítővel segíthetünk rajta.
  4. Ha rottyant egyet, akkor mehetnek bele a zöldségek, a tofuval együtt. Ha kell, adhatunk még vizet hozzá, hogy ne legyen olyan sűrű. Lefedve, 20 percig főzzük.
  5. A felengedett spenótot 1 ek olajon átforgatjuk, egy gerezd fokhagymával, sóval ízesítjük. Ha nagyon sűrű, egy kis tejjel higíthatjuk. Hagyjuk ezt is rottyanni egyet, és már kész is.
  6. A hőálló tál aljára merünk egy kevés paradicsomos szószt. Erre palacsinta kerül, amit én úgy tettem bele, hogy egy-egy palacsintát félbe vágtam, és egymás felé a gömbölyű oldalukkal terítettem le a tálba.
  7. A paradicsomos-tofus-gombás mártás felét elkenjük rajta, majd ismét palacsinta következik. Erre jöhet a spenót, majd ismét palacsinta. Erre a tofus mártás másik fele, de hagyjunk egy kis mártást a legtetejére is.
  8. Ha az utolsó palacsinta is rákerült, megkenjük a megmaradt paradicsomos mártással, és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe toljuk,és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x22x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10824
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha tofut veszek, akkor mindig három adag étellel kell számolnom, mert egy tofu általában 30 dkg. Két adagot megcsináltam rántva, maradt egy. Mi legyen belőle? Hát egy jó reform lasagne, kis gombával, paradicsommal, spenóttal. Nagyon jó lett, mintha eredeti volna. Két személy bőven jól lakik ekkora menyiséggel, nekem háromszorra is elég volt. Csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...