Langyos beluga lencsesaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A lencse elkészítése
-
50g lencse176 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
39g sonkahagyma14 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
2 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
250g víz0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
A salátaöntet
-
35 kcal
-
0g sherryecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
501
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A lencse elkészítése
-
100g lencse352 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
5 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
500g víz0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
A salátaöntet
-
71 kcal
-
0g sherryecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
1004
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A lencse elkészítése
-
10.1g lencse35 kcal
-
33 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
9.1g vöröshagyma3 kcal
-
7.9g sonkahagyma3 kcal
-
8.1g sárgarépa3 kcal
-
1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
50.4g víz0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
A salátaöntet
-
0.8g földimogyoró olaj7 kcal
-
0g sherryecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
Összesen
101
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 388 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 202 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3579 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 771 micro
Összesen
501
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 60.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 840.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 776 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 701 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 404 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 569 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 7157 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1541 micro
Összesen
1004
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 250 micro
-
β-karotin 721 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
A lencse elkészítése
-
2 ek olívaolaj
-
5 dl víz
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
A salátaöntet
-
2 teáskanál földimogyoró olaj
-
2 teáskanál sherryecet
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés
A lencse elkészítése
- A lencsét megmossuk és leszűrjük.
- Olívaolajon pörcösre pirítjuk az apró szalonnakockákat, majd hozzáadjuk a hagyma, a répa és a zellerdarabokat, és megpirítjuk.
- Épp csak belekeverjük a reszelt fokhagymát, és már adjuk is hozzá a lencsét, amit felöntünk annyi vízzel, ami épp ellepi.
- Beletesszük a citrom héját, a babérlevelet és a kakukkfüvet, valamint egy kicsi sót. Kb. 35-40 perc alatt közepes lángon fedő alatt puhára főzzük. Ha szükséges, menet közben öntünk még egy kis vizet hozzá.
A salátaöntet
- Közben elkészítjük az öntetet: az olajat, ecetet, mustárt, borsot és esetleg egy pici sót egy befőttes üvegben (fedő rajta) alaposan összerázzuk.
- Apróra vágjuk a petrezselymet.
- Az elkészült lencséből kihalásszuk a babérleveleket és a citromhéjat, és belekeverjük az öntetet. Langyosan tálaljuk. A tetejét az apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, és teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóst kínálunk mellé.
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 17773
- Feltöltés dátuma: 2014. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretem a lencsék minden változatát, de az összes közül a feketelencse a kedvencem. Nem csak az íze miatt, hanem azért is, mert nem fő szét, így szebb marad az étel tálaláskor.