r
Nosalty Logó

Lángospizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Lángospizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A szószhoz

Összesen 1712 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A szószhoz

Összesen 6839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A szószhoz

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3451.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    2484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 1712 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    235.1 g

Zsír

  • Összesen
    254.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13807.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    421 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    9937 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1601.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    611 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1064 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3077 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4191 micro
Összesen 6839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    208 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A dagasztótálba öntjük a lisztet, a sót, az élesztőt, az olajat és a langyos vizet, majd jól összedolgozzuk. Meleg helyen fél óráig állni hagyjuk.
  3. Megmossuk a zöldségeket. Az újhagymát,a fokhagymát, a paradicsomot, és a kolbásztkarikákra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a szalonnát felszeleteljük.
  4. A hagymákat és a húsokat kevés olajon kicsit megfuttatjuk.
  5. A tejfölt, a sajtot és a tojást jó alaposan összekeverjük egy tálban. Közepes sűrűségű legyen, hogy könnyedén megkenhessük vele a tésztát.
  6. Kikenjük a tepsit a margarinnal, beleöntjük, és egyenletesen eloszlatjuk benne a lángostésztát.
  7. Az olajban megfuttatott hagymákat és húsokat is rávisszük a tésztára.Rákenjük a szószt. A paradicsomszeleteket ízlésesen elhelyezzük a legtetején.
  8. Sütőben sütjük, míg a teteje szép barna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 26047
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lángospizza
Fonott Kalács 77 recept

Ez természetesen csakis egy pasi agyából pattanhatott ki, az elején hihetetlenül, de reménykedve álltam hozzá, de a végén csak jó sült ki belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...