Lángospizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fonott Kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
50g tej28 kcal
-
15g élesztő16 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
3g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
35 kcal
-
3g margarin18 kcal
A feltéthez
-
115g újhagyma22 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
50g császárszalonna197 kcal
-
50g kolbász226 kcal
A szószhoz
-
15g tejföl30 kcal
-
75g tömlős krémsajt135 kcal
-
28g tojás35 kcal
Összesen
1712
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
200g tej112 kcal
-
60g élesztő63 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
12g só0 kcal
-
400g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g margarin72 kcal
A feltéthez
-
460g újhagyma88 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
200g császárszalonna786 kcal
-
200g kolbász904 kcal
A szószhoz
-
60g tejföl119 kcal
-
300g tömlős krémsajt540 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
6839
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
5.4g tej3 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
27g finomliszt98 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
10.8g víz0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.3g margarin2 kcal
A feltéthez
-
12.4g újhagyma2 kcal
-
9.7g vöröshagyma4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8.1g paradicsom1 kcal
-
5.4g császárszalonna21 kcal
-
5.4g kolbász24 kcal
A szószhoz
-
1.6g tejföl3 kcal
-
8.1g tömlős krémsajt15 kcal
-
3g tojás4 kcal
Összesen
184
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 58.8 g
Zsír
-
Összesen 63.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3451.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 533 mg
-
Nátrium 2484 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 400.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 769 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 1048 micro
Összesen
1712
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 235.1 g
Zsír
-
Összesen 254.6 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 527 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13807.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 421 mg
-
Kálcium 850 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 2133 mg
-
Nátrium 9937 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 878.7 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 1601.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 611 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1064 micro
-
Kolin: 574 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 3077 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 4191 micro
Összesen
6839
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 208 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dl tej
-
6 dkg élesztő
-
2 teáskanál cukor
-
1 kg finomliszt
-
2 teáskanál só
-
4 dl víz
-
2 ek napraforgó olaj
A feltéthez
-
5 db újhagyma
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 db paradicsom
-
20 dkg császárszalonna
-
20 dkg kolbász
A szószhoz
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
- A dagasztótálba öntjük a lisztet, a sót, az élesztőt, az olajat és a langyos vizet, majd jól összedolgozzuk. Meleg helyen fél óráig állni hagyjuk.
- Megmossuk a zöldségeket. Az újhagymát,a fokhagymát, a paradicsomot, és a kolbásztkarikákra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a szalonnát felszeleteljük.
- A hagymákat és a húsokat kevés olajon kicsit megfuttatjuk.
- A tejfölt, a sajtot és a tojást jó alaposan összekeverjük egy tálban. Közepes sűrűségű legyen, hogy könnyedén megkenhessük vele a tésztát.
- Kikenjük a tepsit a margarinnal, beleöntjük, és egyenletesen eloszlatjuk benne a lángostésztát.
- Az olajban megfuttatott hagymákat és húsokat is rávisszük a tésztára.Rákenjük a szószt. A paradicsomszeleteket ízlésesen elhelyezzük a legtetején.
- Sütőben sütjük, míg a teteje szép barna nem lesz.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 195
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 26047
- Feltöltés dátuma: 2011. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Fonott Kalács
77 recept
Ez természetesen csakis egy pasi agyából pattanhatott ki, az elején hihetetlenül, de reménykedve álltam hozzá, de a végén csak jó sült ki belőle.