r
Nosalty Logó

Langalló - Fokhagymás-tejfölös, baconös kenyérlángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Langalló - Fokhagymás-tejfölös, baconös kenyérlángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6594 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.4 g

Zsír

  • Összesen
    271.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8956 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    433 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    4622 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    644 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 6594 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáöntjük az élesztős-cukros tejet. Összedolgozzuk az olajjal, hagyjuk megkelni, majd átgyúrjuk, és újra kelni hagyjuk.
  2. Ha már megkelt, kb. ujjnyi vagy 2 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Kiolajozott tepsibe fektetjük. Megkenjük tejföllel, amibe reszelt fokhagymát kevertünk és sóval, borssal ízesítettük.
  3. A tetejére szeletelt hagymát és apróra vágott bacont teszünk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával. (Aki szereti, sajtot is szórhat rá, bár már így is nehéz és laktató.)
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 108
  • Össznézettség: 27237
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Langalló - Fokhagymás-tejfölös, baconös kenyérlángos
Szimran 144 recept

Hagyományos kemencekövön sütve a legfinomabb, ez a régi magyar hungarikum. ( Még ha hasonlít is a pizzához.) Ha sütőben készítjük, ügyeljünk arra, hogy jól melegítsük elő, ne szárítsuk ki. A feltétet ízlés szerint variálhatjuk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...