r
Nosalty Logó

Laktózmentes hógolyótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Laktózmentes hógolyótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 1124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    371.5 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5021.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1234 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    1616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.8 g
  • Cukor
    453 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    916.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    422 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    1024 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2657 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 6740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, közben kisebb adagokban beledolgozzuk a cukrot, hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk.
  2. A masszából 3 db kerek lapot sütünk, 2 db 18 cm és egy 22 cm átmérőjűt. Én sütőpapírral bélelt tortaformában sütöttem, sütés: 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróba!
  3. A kész lapokat a formából kivéve rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Krémhez

  1. A vaníliás pudingot simára keverjük 1 dl tejjel, közben a maradék 2 dl tejet felforraljuk a cukorral, a tűzről levéve belekeverjük a pudingos tejet, majd a tűzre visszatéve folytonos keverés mellett besűrítjük, ezután hűlni hagyjuk.
  2. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd forróra melegítjük, ezután langyosra hűtjük.
  3. Közben a túrót simára törjük egy botmixerrel, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. Végül belekeverjük a langyos zselatint.
  4. Az összeállításhoz átlátszó fóliával kibélelünk egy kb. 1,5-2 liter űrtartalmú félgömb alakú tálat. A piskótalapokat megkenjük a lekvárral.
  5. A tálba belesimítjuk a krém egy harmadát, rátesszük az egyik kisebb lapot a megkent része legyen lefelé. Ezután a krém másik harmada és a következő kis méretű lap jön. Végül a maradék krém és a legnagyobb lap következik, átlátszó fóliával befedjük, majd hidegre tesszük dermedni. Én egy éjszakára hűtőbe tettem!

Díszítéshez

  1. A megdermedt tortát óvatosan kifordítjuk a formából (a teteje lesz most az alja). A kétféle tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukorral elkevert habfixálót, majd sima csöves habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele a tortát. Tálalásig hidegre tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1748
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laktózmentes hógolyótorta
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, könnyű krémes állagú, kiadós torta, érdemes elkészíteni.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...