Laktózmentes hógolyótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
50g laktózmentes tej30 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
29 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
84 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13 kcal
-
4g zselatin14 kcal
-
17g víz0 kcal
-
33g málnalekvár93 kcal
Díszítéshez
-
33g habtejszín97 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
6 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Összesen
1124
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
300g laktózmentes tej177 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
171 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
500g laktózmentes túró505 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
25g zselatin84 kcal
-
100g víz0 kcal
-
200g málnalekvár556 kcal
Díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
300g növényi tejszín753 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
6740
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskótához
-
10.7g tojás14 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
Krémhez
-
9.8g laktózmentes tej6 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
19.5g habtejszín57 kcal
-
16.3g laktózmentes túró16 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
3.3g víz0 kcal
-
6.5g málnalekvár18 kcal
Díszítéshez
-
6.5g habtejszín19 kcal
-
9.8g növényi tejszín25 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Összesen
221
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 61.9 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 836.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.3 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 152.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 449 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 443 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
1124
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164 g
Zsír
-
Összesen 371.5 g
-
Telített zsírsav 240 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1974 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5021.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1234 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 1865 mg
-
Nátrium 1616 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 679.8 g
-
Cukor 453 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 916.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2697 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 422 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 1024 mg
-
Retinol - A vitamin: 2657 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 480 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1489 micro
Összesen
6740
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
15 dkg finomliszt
-
1 csipet só
Krémhez
-
3 dl laktózmentes tej
-
10 dkg cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dl habtejszín
-
50 dkg laktózmentes túró
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2.5 dkg zselatin
-
1 dl víz
Díszítéshez
-
2 dl habtejszín
-
3 dl növényi tejszín
-
5 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
Piskótához
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, közben kisebb adagokban beledolgozzuk a cukrot, hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk.
- A masszából 3 db kerek lapot sütünk, 2 db 18 cm és egy 22 cm átmérőjűt. Én sütőpapírral bélelt tortaformában sütöttem, sütés: 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróba!
- A kész lapokat a formából kivéve rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Krémhez
- A vaníliás pudingot simára keverjük 1 dl tejjel, közben a maradék 2 dl tejet felforraljuk a cukorral, a tűzről levéve belekeverjük a pudingos tejet, majd a tűzre visszatéve folytonos keverés mellett besűrítjük, ezután hűlni hagyjuk.
- A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd forróra melegítjük, ezután langyosra hűtjük.
- Közben a túrót simára törjük egy botmixerrel, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. Végül belekeverjük a langyos zselatint.
- Az összeállításhoz átlátszó fóliával kibélelünk egy kb. 1,5-2 liter űrtartalmú félgömb alakú tálat. A piskótalapokat megkenjük a lekvárral.
- A tálba belesimítjuk a krém egy harmadát, rátesszük az egyik kisebb lapot a megkent része legyen lefelé. Ezután a krém másik harmada és a következő kis méretű lap jön. Végül a maradék krém és a legnagyobb lap következik, átlátszó fóliával befedjük, majd hidegre tesszük dermedni. Én egy éjszakára hűtőbe tettem!
Díszítéshez
- A megdermedt tortát óvatosan kifordítjuk a formából (a teteje lesz most az alja). A kétféle tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukorral elkevert habfixálót, majd sima csöves habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele a tortát. Tálalásig hidegre tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1748
- Feltöltés dátuma: 2020. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, könnyű krémes állagú, kiadós torta, érdemes elkészíteni.