r
Nosalty Logó

Laktózmentes hógolyótorta

Katharosz
Laktózmentes hógolyótorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

1124
Kalória
27.3g
Fehérje
113.3g
Szénhidrát
61.9g
Zsír
152.8g
Víz
329g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
75.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 1124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    371.5 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5021.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1234 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    1616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    679.8 g
  • Cukor
    453 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    916.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    422 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    1024 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2657 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 6740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, közben kisebb adagokban beledolgozzuk a cukrot, hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk.
  2. A masszából 3 db kerek lapot sütünk, 2 db 18 cm és egy 22 cm átmérőjűt. Én sütőpapírral bélelt tortaformában sütöttem, sütés: 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróba!
  3. A kész lapokat a formából kivéve rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Krémhez

  1. A vaníliás pudingot simára keverjük 1 dl tejjel, közben a maradék 2 dl tejet felforraljuk a cukorral, a tűzről levéve belekeverjük a pudingos tejet, majd a tűzre visszatéve folytonos keverés mellett besűrítjük, ezután hűlni hagyjuk.
  2. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd forróra melegítjük, ezután langyosra hűtjük.
  3. Közben a túrót simára törjük egy botmixerrel, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. Végül belekeverjük a langyos zselatint.
  4. Az összeállításhoz átlátszó fóliával kibélelünk egy kb. 1,5-2 liter űrtartalmú félgömb alakú tálat. A piskótalapokat megkenjük a lekvárral.
  5. A tálba belesimítjuk a krém egy harmadát, rátesszük az egyik kisebb lapot a megkent része legyen lefelé. Ezután a krém másik harmada és a következő kis méretű lap jön. Végül a maradék krém és a legnagyobb lap következik, átlátszó fóliával befedjük, majd hidegre tesszük dermedni. Én egy éjszakára hűtőbe tettem!

Díszítéshez

  1. A megdermedt tortát óvatosan kifordítjuk a formából (a teteje lesz most az alja). A kétféle tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukorral elkevert habfixálót, majd sima csöves habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele a tortát. Tálalásig hidegre tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Nagyon finom, könnyű krémes állagú, kiadós torta, érdemes elkészíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...