r
Nosalty Logó

Laktató édesség

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Laktató édesség
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Csokiöntet

Egyéb

580
Kalória
9.9g
Fehérje
67.4g
Szénhidrátok
31.8g
Zsír
37.9g
Víz
157.5g
Koleszterin
3.4g
Rost
47.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Csokiöntet

Egyéb

Összesen 580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Csokiöntet

Egyéb

Összesen 2315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Csokiöntet

Egyéb

Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 580 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    127 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4578.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.7 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    151.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 2315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrokat, majd fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadagoljuk a lisztet és a sütőport is. Ha látjuk, hogy nagyon csomós, akkor szükség szerint öntünk hozzá tejet, DE ne sokat, masszásabb lehet, hiszen a tojásfehérje úgy is meglágyítja.
  2. A tojásfehérjéhez egy csipet sót és egy csepp citromlevet öntünk, majd habbá verjük. Ha kész, kb. 3 részletben óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a sárgájás masszához.
  3. Mehet be a 180 C°-ra előmelegített (alsó-felső) sütőbe, tűpróbáig sütjük, nagyjából 14-15 perc. (Fontos, hogy a 10. perc előtt semmiképp se nyissuk ki, hiszen összeesik a tésztánk.) Miközben sül a tészta, elkészítjük a csokiöntetet.

Csokiöntet

  1. Egy picike lábasban a rumaroma kivételével az összes hozzávalót összeöntjük, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, biztosítva, hogy a cukor elolvadjon. Miután leszedtük a tűzhelyről, ízlés szerint csepegtetünk bele rumaromát.

Egyéb

  1. A tésztát megvárjuk, míg kihűl, utána a habtejszínt egy csepp citromlével és 2 kiskanál cukorral habbá verjük.
  2. A tésztát kockákra szeleteljük. Előveszünk egy üvegtálat (vagy egy nagyban csináljuk meg az egészet, vagy több piciben.) Először a néhány kockára vágott piskótát teszünk a tálba, némelyiket megmártva a csokiöntetbe.
  3. Végighintjük diópótló keverékkel, majd itt-ott csurgatunk rá sárgabaracklekvárt, illetve belekanalazunk néhány tejszínhabot. Ha nem vagyunk elégedettek a "szaftosságával", akkor még "szintenként" locsolhatunk rá a csokiöntetből.
  4. Az előző lépéseket ismételgetjük, amíg el nem fogynak a hozzávalóink.
  5. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ronda, de finom! :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!