Lágy vargabéles
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
4g olívaolaj35 kcal
-
50g cérnametélt186 kcal
-
25g tojássárgája81 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
0 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
19 kcal
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
19 kcal
-
38g réteslap111 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
3g porcukor10 kcal
Összesen
1161
kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g cérnametélt742 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
0 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g réteslap443 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
10g porcukor39 kcal
Összesen
4636
kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
10.8g cérnametélt40 kcal
-
5.4g tojássárgája17 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
5.4g mazsola16 kcal
-
0 kcal
-
26.9g tehéntúró40 kcal
-
16.1g tejföl32 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
10.8g tojásfehérje6 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
8.1g réteslap24 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
Összesen
250
kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1634.5 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.7 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 211.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
1161
kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171 g
Zsír
-
Összesen 171.2 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6538 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 969 mg
-
Vas 1012 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 2085 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 603 g
-
Cukor 348 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 846.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 753 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 653 micro
-
Kolin: 922 mg
-
Retinol - A vitamin: 734 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1144 micro
Összesen
4636
kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.5 g
-
Cink 70 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
250
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
200 g cérnametélt
-
5 db tojássárgája
-
200 g cukor
-
2 citromból nyert citromhéj
-
100 g mazsola
-
5 ek vanília kivonat
-
500 g tehéntúró
-
300 g tejföl
-
20 g vaníliás cukor
-
5 db tojásfehérje
-
20 g vaníliás cukor
-
6 db réteslap
-
4 ek olívaolaj
-
10 g porcukor
Elkészítés
- Egy közepes fazékban felrakjuk a vizet forrni, amihez hozzáadunk egy kis olajat is. Amikor a víz már gyöngyözik, mehet bele a tészta. A csomag utasításai szerint pár percig főzzük, ha elkészült, leszűrjük, és félretesszük hűlni.
- Előveszünk két közepes tálat, és kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a vaníliakivonatba áztatott mazsolákat, a vaníliás cukrot, a túrót és a tejfölt, majd jól összekeverjük. Ezután a cukor negyedével felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan hozzáadjuk a masszához, majd fogjuk a félretett, kihűlt cérnametéltet, és azt is elvegyítjük a töltelékkel.
- Egy hőálló tálat bekenünk olajjal úgy, hogy az oldalai se maradjanak ki, és belefektetjük az első réteslapot. Azt is megkenjük olajjal, majd jöhet rá az újabb lap. Ezt megismételjük még egyszer, a következő lapra azonban már a tölteléket töltjük. Amikor szépen elegyengettük a masszát, jöhet ismét 3 réteg lap a tetejére, olajjal megkenve. A túllógó réteslapokat hajtsuk a masszára, a legfelső rétegeket akár le is vághatjuk.
- 180°-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, míg a legfelső lap szépen bebarnul. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni, és porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 92
- Össznézettség: 10617
- Feltöltés dátuma: 2021. november 12.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1509 recept
A vargabéles feltalálásának pontos helyszíneként több város is felmerül, abban azonban biztosak lehetünk, hogy Erdélyből származik. Nevét valószínűleg a vendéglátós Vargáról, a feltételezett első készítőről kapta. Azt nem ígérjük, hogy ráleltünk a leghíresebb receptre, vagyis a Darvasi-féle változatra, de a végeredményt ennek ellenére is garantáljuk.