r
Nosalty Logó

Kuszkuszos frittata

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kuszkuszos frittata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kuszkusz elkészítéséhez

A frittatához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 779 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kuszkusz elkészítéséhez

A frittatához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1560 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kuszkusz elkészítéséhez

A frittatához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1772 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 779 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3543.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1315 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 1560 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3375 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A kuszkusz elkészítéséhez

A frittatához

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A kuszkusz elkészítéséhez

  1. A 15 dkg kuszkuszt megfőzzük az alábbi módon: a kuszkuszt olívaolajon (a tarhonyához hasonlóan) megpirítjuk. Ügyeljünk, nehogy leégjen. Tegyünk oda annyi sós vizet egy lábasban, amennyi ezt a mennyiségű kuszkuszt ellepi. Forraljuk fel, majd öntsük a kuszkuszra. Egy percig főzzük össze, majd zárjuk el a gázt, és fedjük le a lábast. A kuszkusz fel fogja szívni a maradék vizet.
  2. Az 5 tojást keverjük össze a főtt kuszkusszal.
  3. A masszát sózzuk, borsozzuk.
  4. Adjuk hozzá a tejszínt és parmezánt.
  5. Aprítsuk fel a hagymákat, adjuk a masszához.
  6. Melegítsük elő a sütőt.
  7. Kenjük ki a formát margarinnal, majd öntsük bele a masszát.
  8. Fél óra alatt süssük készre a sütőben.
  9. Félidőben szórhatunk még rá sajtot, karikára vágott hagymát.
  10. Ha kész megspékelhetjük még metélőhagymával és szárított paradicsommal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10359
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom anyukája kiselejtezett rengeteg főzős újságot. Én pedig lecsaptam rájuk. Ezt a receptet egy Blikk Nők Konyha magazinban találtam, de kissé átalakítottam. Az enyémről hiányzott az aszalt paradicsom, de legközelebb paradicsommal fogom készíteni, mert nagyon illik hozzá.

Hozzávalók

A kuszkusz elkészítéséhez

A frittatához

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...