r
Nosalty Logó

Kurkumás tilápia farfallével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kurkumás tilápia farfallével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1880 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 939 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1713 micro
Összesen 1880 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bő sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, majd a fazékba, amiben főtt, beleöntünk fél ek olívaolajat, felforrósítjuk, beleöntjük a tésztát, és gyors mozdulatokkal átkavarjuk, és elzárjuk alatta a tüzet, majd lefedjük, és félrerakjuk addig, míg a mártás el nem készül.
  2. A halfiléket besózzuk, borsozzuk és kis citromlével meglocsoljuk, darabokra vágjuk, kb. 4 cm-es kockákra.
  3. Egy serpenyőben a vajat és az olívaolajat felmelegítjük, beledobjuk a póréhagymakarikákat, majd 2 perc múlva a fokhagymát is. Egy percig sütjük.
  4. Belerakjuk a kurkumát, a madras curryport, a szerecsendiót, és fél percig sütjük.
  5. Beletesszük a haldarabokat, átforgatjuk, és addig sütjük közepes lángon, míg a hal meg nem puhul - kb 4-5 perc.
  6. A tejszínben elkeverjük a mustárt, és hozzáöntjük a halhoz, felforraljuk.
  7. 3 cl vízben feloldjuk a keményítőt, beleöntjük a serpenyőbe, forralunk rajta még egyet, és kész, elzárjuk alatta a lángot.
  8. Amint kész, adagonként tálaljuk, a tányérra teszünk tésztát, majd a tetejére teszünk a szószból.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6050
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 10.

Ajánló

Igen gyors, könnyű étel. Ez a recept 2 főre szól, amennyiben négy főre készítjük, a halat, tésztát duplázzuk, és a póréhagymát is, a tejszín elegendő 2,5-3 dl, a keményítő maradhat ugyanennyi, és a fűszerekből sem szükséges több. pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ketten voltunk otthon Juniorral, és egy kis gyors ennivalót szerettem volna készíteni, hogy maradjon idő játékra, s minden egyéb dologra. Egyúttal azt is akartam volna, hogy halat egyen a gyerkőc, és arra is gondoltam, hogy bele kellene csempészni a kurkumát, hiszen az igen jótékony hatással van a szervezetre. Így állt össze ez az étel, amit igen nagy élvezettel fogyasztottunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...