Kurkumás tilápia farfallével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
175g tilápia168 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g madras curry0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
29 kcal
-
15g víz0 kcal
-
75g farfalle278 kcal
Összesen
939
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
350g tilápia336 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g madras curry0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
57 kcal
-
30g víz0 kcal
-
150g farfalle557 kcal
Összesen
1880
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
34.7g tilápia33 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
19.8g póréhagyma5 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g madras curry0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
19.8g habtejszín58 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
3g víz0 kcal
-
14.9g farfalle55 kcal
Összesen
186
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 50.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1115 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 273.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 368 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 525 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 857 micro
Összesen
939
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 96.7 g
Zsír
-
Összesen 101.4 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 457 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2230.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1064 mg
-
Nátrium 394 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 546.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 823 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 480 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 508 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 736 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1050 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1713 micro
Összesen
1880
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
0.3 citromból nyert citromlé
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 tk kurkuma
-
1 teáskanál madras curry
-
2 dl habtejszín
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
15 dkg farfalle
Elkészítés
- Bő sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, majd a fazékba, amiben főtt, beleöntünk fél ek olívaolajat, felforrósítjuk, beleöntjük a tésztát, és gyors mozdulatokkal átkavarjuk, és elzárjuk alatta a tüzet, majd lefedjük, és félrerakjuk addig, míg a mártás el nem készül.
- A halfiléket besózzuk, borsozzuk és kis citromlével meglocsoljuk, darabokra vágjuk, kb. 4 cm-es kockákra.
- Egy serpenyőben a vajat és az olívaolajat felmelegítjük, beledobjuk a póréhagymakarikákat, majd 2 perc múlva a fokhagymát is. Egy percig sütjük.
- Belerakjuk a kurkumát, a madras curryport, a szerecsendiót, és fél percig sütjük.
- Beletesszük a haldarabokat, átforgatjuk, és addig sütjük közepes lángon, míg a hal meg nem puhul - kb 4-5 perc.
- A tejszínben elkeverjük a mustárt, és hozzáöntjük a halhoz, felforraljuk.
- 3 cl vízben feloldjuk a keményítőt, beleöntjük a serpenyőbe, forralunk rajta még egyet, és kész, elzárjuk alatta a lángot.
- Amint kész, adagonként tálaljuk, a tányérra teszünk tésztát, majd a tetejére teszünk a szószból.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6050
- Feltöltés dátuma: 2010. április 10.
Ajánló
Igen gyors, könnyű étel. Ez a recept 2 főre szól, amennyiben négy főre készítjük, a halat, tésztát duplázzuk, és a póréhagymát is, a tejszín elegendő 2,5-3 dl, a keményítő maradhat ugyanennyi, és a fűszerekből sem szükséges több. pH besorolás: közepesen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ketten voltunk otthon Juniorral, és egy kis gyors ennivalót szerettem volna készíteni, hogy maradjon idő játékra, s minden egyéb dologra. Egyúttal azt is akartam volna, hogy halat egyen a gyerkőc, és arra is gondoltam, hogy bele kellene csempészni a kurkumát, hiszen az igen jótékony hatással van a szervezetre. Így állt össze ez az étel, amit igen nagy élvezettel fogyasztottunk.