r
Nosalty Logó

Különleges pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Különleges pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 987 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 4943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 987 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    254.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5165.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    2227 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    443 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 4943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

Elkészítés

a tésztához

  1. Egy keverőtálba tesszük a tejfölt, zsírt, tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, sót, citromlevet, kb. 20 dkg lisztet, a sütőport.
  2. Majd a maradék lisztet lassan adagolva tésztát gyúrunk, hidegre tesszük 30 percre.

a töltelékhez

  1. A tojásfehérjéket habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a szentjánoskenyér lisztet (vagy diót/mákot), a banánokat karikára vágjuk.
  2. A tésztát két részre osztjuk majd elnyújtjuk az egyik lapot olajjal kikent tepsibe rakjuk, rákenjük a tölteléket, a tetejére rakjuk a banánkarikákat, majd rárakjuk a maradék lapot.
  3. 180 fokon 35-40 percet sütjük, tálaláskor porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1819
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Saját ötlet, ami volt itthon, abból hoztam össze. Finom lett, én szentjánoskenyérliszttel készítettem, mivel mi szeretjük, de lehet dió vagy mák helyette.

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...