r
Nosalty Logó

Kukoricás zöldbab tojástekerccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vicsys
Kukoricás zöldbab tojástekerccsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 936 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    427 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    1685 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3107 micro
Összesen 467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1732.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    854 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    3369 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6214 micro
Összesen 936 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 ekolajon (fedő alatt) megdinszteljük az apróra vágott zöldbabot és kukoricát. Ízesítjük 1-1 nagy csipet sóval és cukorral, valamint egy kevéske frissen őrölt fekete borssal.
  2. Hozzádobjuk az egyik gerezd szétlapított fokhagymát.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  4. Közben 2 ekolajon a liszttelvilágos rántást készítünk. A tűzről lehúzvabeledobjuk az apróra metélt petrezselyemzöldet és a lekapart fokhagymát.
  5. A rántást hozzáadjuk a zöldbabhoz, és hideg tejet adagolunk hozzá úgy, hogy szép sima mártást kapjunk.
  6. Kiforraljuk a besűrített zöldbabot, és közben megsütjük a tojástekercset.
  7. Serpenyőben 1 kanál olajat melegítünk. Az előzőleg felvert és sózott tojásokatkisméretű merőkanállal adagoljuk, mintha palacsintát sütnénk. Néhány másodperc múlvaa serpenyőben feltekerjük a lepényt, és a serpenyő szélére húzvamelléöntjük az újabb merőkanálnyi tojást. A tekercset rátekerjük az újabb tojáslepényre, és újra a szélére húzzuk. Ezt ismételgetjük, amíg el nem fogy a felvert tojás. A lepényt nem szabad teljesen átsütni, mert nagyon kiszárad és fujtós lesz. A tojásrétegeket vékonyan kell sütni, hogy a tekercs szép réteges legyen.
  8. Ha egy kicsit hűlt a tekercs, felszeleteljük fél centis darabokra.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2934
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel úgy született, hogy találtam egy kis adag zöldbabot a mélyhűtőben, de kevés lett volna 2 személynek. Dúsítani kellett valami hozzáillővel, így került bele a csemegekukorica. Feltétnek nem volt időm húst készíteni, a tükörtojást meg már untam. Így a japán Tamagoyaki mintájára készítettem el ezt a szép feltétet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...