r
Nosalty Logó

Kukoricás-olívakrémes pálmalevél

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Kukoricás-olívakrémes pálmalevél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

az olívakrémhez

a tésztához

Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

az olívakrémhez

a tésztához

Összesen 2259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

az olívakrémhez

a tésztához

Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6254.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    4884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    634 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    765 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 2259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

az olívakrémhez

a tésztához

Elkészítés

az olívakrémhez

  1. Késes aprítóba rakva az összes hozzávalót krémesre daráljuk.

a tésztához

  1. Kb. fél dl meleg vízben a csipetnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszteket elkeverjük a sóval, majd a többi alapanyaggal jól összegyúrjuk. Ha nagyon ragadna, akkor adjunk hozzá még pici lisztet, kb. 1 teáskanálnyit.
  3. Nyújtsuk ki két arasz szélesre és másfél arasz hosszúra. Kenjük meg vékonyan az olívakrémmel (4-5 ek). Képzeletben felezzük el a tésztát, és odáig tekerjük fel mindkét oldalról, mint a piskótát. Jó éles késsel vágjuk fel 2 cm vastag szeletekre.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakva forró sütőbe toljuk, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 43x30x2,5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 635
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tésztát gyakran használom, ha nincs időm kelesztgetni órákig. Most kevertem bele kukoricalisztet is, és az teljesen megváltoztatta az állagát, mert sütés után így kívülről ropogós lett.

Hozzávalók

az olívakrémhez

a tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...