Krumplival sűrített fehérbabgulyás
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
13g kolbász60 kcal
-
83g sertéshús138 kcal
-
42g fehérbab139 kcal
-
117g víz0 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g chiliszósz0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
0 kcal
-
17g joghurt10 kcal
Összesen
439
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
80g kolbász362 kcal
-
500g sertéshús830 kcal
-
250g fehérbab833 kcal
-
700g víz0 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
0 kcal
-
100g joghurt61 kcal
Összesen
2635
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
2.5g kolbász11 kcal
-
15.9g sertéshús26 kcal
-
7.9g fehérbab26 kcal
-
22.2g víz0 kcal
-
9.5g paradicsomlé2 kcal
-
7.6g sárgarépa3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
3.2g paprika1 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
3.2g paradicsom1 kcal
-
4.8g vörösbor4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g chiliszósz0 kcal
-
9.5g burgonya5 kcal
-
0 kcal
-
3.2g joghurt2 kcal
Összesen
83
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1040.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 377.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1258 micro
-
β-karotin 3192 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4948 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
439
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 199.3 g
Zsír
-
Összesen 81.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6243.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 985 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 780 mg
-
Foszfor 2320 mg
-
Nátrium 1922 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 2264.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1947 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 363 mg
-
D vitamin: 107 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1166 micro
-
Kolin: 565 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 7546 micro
-
β-karotin 19150 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 29686 micro
-
Lut-zea 1183 micro
Összesen
2635
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 239 micro
-
β-karotin 607 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 941 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
80 g kolbász
-
500 g sertéshús
-
250 g fehérbab
-
7 dl víz
-
3 dl paradicsomlé
-
3 közepes db sárgarépa
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1.5 dl vörösbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál chiliszósz
-
3 közepes db burgonya
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
100 g joghurt
Elkészítés
- A kolbászt felkarikázzuk és beletesszük a fazékba. Megvárjuk, amíg kisül a zsírja és arra dobjuk a felkockázott sertéshúst. Egy picit megpirítjuk a húst a kolbász zsírján és hozzáadjuk az előző éjszaka beáztatott fehérbabot. Felöntjük vízzel, paradicsomlével. A fűszereket még nem adjuk hozzá, mert a bab puhulási idejét meghosszabbítják (állítólag).
- A karikára vágott sárgarépát, a félbevágott vöröshagymát, a megpucolt fokhagymákat, a zellerleveleket, a paradicsomot és a paprikát beletesszük a fazékba. Hagyjuk, hogy felforrjon az alap, majd ha felforrt, akkor lejjebb vesszük a lángot. Kb. fél-háromnegyed óra alatt megpuhul minden, ekkor hozzáöntjük a vörösbort és hozzáadjuk a fűszereket az alaphoz.
- Amíg készül a babgulyás, addig egy másik lábosba feltesszük a kockára vágott krumplikat főni sós vízben. Hagyjuk, hogy jól puhuljanak meg, majd a joghurttal és a pirospaprikával összeturmixoljuk. Ezzel sűrítjük be a babgulyást.
- Amikor beletettük a krumplit a babgulyásba, utána rottyantunk még egyet az egészen, és készen is van.
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6940
- Feltöltés dátuma: 2015. január 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Külföldön élek most jó pár hónapig (Vietnam), és nem egyszerű a hazai ízeket becsempészni a konyhába. Most sikerült! Olyan, de olyan nagyon finom babgulyás készült (csak fehérbabot lehet venni), hogy megnyaltuk a férjemmel mind a tíz ujjunkat utána!! :-)