r
Nosalty Logó

Krumpligombóc paradicsommártással

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katicabogaram
Krumpligombóc paradicsommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5889 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    1167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11777 micro
  • Lut-zea
    1208 micro
Összesen 440 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2560 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, és kis kockára vágva feltesszük főni sós vízben.
  2. Amíg fő a krumpli, megcsináljuk a ragut. A szalonnát felkockázzuk, és megpirítjuk.
  3. A kipirult olajban megpároljuk a kockázott hagymát. Ha kész a hagyma, beletesszük a paradicsompürét, és 1-2 percig pirítjuk.
  4. Mehet bele a darabolt paradicsom, a fűszerek és egy kevés víz. 5 perc alatt készre főzzük. Ha kész, belevágjuk a rukkolát.
  5. Ha megpuhult a krumpli, összetörjük, és hagyjuk kicsit hűlni. Ha már nem forró, beletesszük a zsírt, jól eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
  6. Kicsit hagyjuk állni a tésztát, majd megformázzuk. Ki-ki a kedve szerint. Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt kifőzzük.
  7. Tálalásnál a krumpligombócra halmozzuk a mártást. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6019
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katicabogaram 38 recept

Enni akartam valami igazán paradicsomosat. A krumpligombóc édeskés íze nagyon kihozza a paradicsom fanyarságát. Pont erre vágytam.. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...