adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
6g olívaolaj53 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
0g bors1 kcal
-
100g sárgabarackbefőtt63 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
19g kesudió104 kcal
-
38g olajbogyó44 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
475
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
24g olívaolaj212 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
400g zöldség alaplé28 kcal
-
1g bors3 kcal
-
400g sárgabarackbefőtt252 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
75g kesudió415 kcal
-
150g olajbogyó174 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
1894
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
11.6g rizs42 kcal
-
23.3g zöldség alaplé2 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
23.3g sárgabarackbefőtt15 kcal
-
26.7g újhagyma5 kcal
-
4.4g kesudió24 kcal
-
8.7g olajbogyó10 kcal
-
0.6g szójaszósz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
110
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1173.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 753 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 183.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1277 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1007 micro
Összesen
475
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 75 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4693.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 808 mg
-
Nátrium 3013 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.4 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 735.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 428 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 624 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 667 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5107 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4028 micro
Összesen
1894
kcal
- 3% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 297 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
20 dkg rizs
-
4 dl zöldség alaplé
-
0.5 tk bors
-
40 dkg sárgabarackbefőtt
-
5 db újhagyma
-
75 g kesudió
-
15 dkg olajbogyó
-
1 ek szójaszósz
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
- 1 ek olívaolajat felforrósítunk, és kicsit megpirítjuk rajta a rizst. Hozzáadjuk a zöldséglevest, és megborsozzuk. Felfőzzük, majd gyenge lángon készre főzzük a rizst.
- A sárgabarack kompótot cikkekre vágjuk. (Ha lehetséges, akkor friss gyümölccsel készítsük.)
- A sütőt előmelegítjük 250 C-ra (légkeveréses kb 220 C), és a tepsit kikenjük 1 ek olívaolajjal.
- Az újhagymákat megmossuk, megpucoljuk, az olajbogyókkal karikákra szeljük.
- A rizst valamennyi szójaszósszal (ízlés szerint, de ne feledjük el, hogy elég sós) és fahéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk az összes alapanyagot és a kesudiót is. Óvatosan összekeverjük, nehogy összetörjenek.
- Elosztjuk a tepsin, a maradék olajjal meglocsoljuk, és 10 perc alatt ropogósra pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1914
- Feltöltés dátuma: 2014. április 18.
Ajánló
Variálhatjuk paradicsommal, cukkinivel, kapribogyóval, vöröshagymával és kakukkfűvel is. Enyhén édes fehérbor való hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Érdekes ízkombináció, könnyű, gyümölcsös és fűszeres. Ajánlom azoknak, akik szeretnek új és különleges ízeket kipróbálni. Én nagyon rákaptam, gyakran megfordul az asztalunkon. Vegetáriánus.