r
Nosalty Logó

Krémesen puha rakott kel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Krémesen puha rakott kel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1503 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 1075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    160.3 g

Zsír

  • Összesen
    244.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4839.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    2295 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1220 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    352 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    631 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1561 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    704 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    6012 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1384 micro
Összesen 4297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    159 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát bontsuk leveleire, alaposan mossuk le folyóvíz alatt, majd tegyük őket forrásban lévő, sós vízbe, és főzzük körülbelül 10 percig. Ügyeljünk arra, hogy átfőjön, de túl sokáig se főzzük, maradjanak egyben a levelek.
  2. A rizst az olívaolaj felén forrósítsuk át, öntsük fel a vele megegyező mennyiségű vízzel, sózzuk, és főzzük meg.
  3. A maradék olajon dinszteljük meg a vöröshagymát, tegyük hozzá az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát, és pároljuk 8-10 percig. Adjuk hozzá a darált húst, süssük zsírjára, sózzuk, borsozzuk.
  4. A tejfölt keverjük ki a tejjel és a tojássárgájával. A rizst forgassuk össze a darált hússal.
  5. Egy tepsit vajazzunk ki, a kelkáposzta felével béleljük ki. Érdemes a sötétzöld leveleket a tetejére hagyni, ha a legjobbat szeretnénk kihozni az ételből. A rizses húst öntsük az alapra, majd kanalazzuk rá a tejföl kétharmadát. Fedjük be a félretett, sötétebb káposztalevelekkel, és kenjük meg a maradék tejföllel.
  6. Előmelegített sütőben süssük készre 45 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 23028
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémesen puha rakott kel
NapsütötteVidékünkön 174 recept

Ízletes rakott kelt készíthetünk paprika és paradicsom hozzáadásával is, viszont néhány dologra figyelnünk kell. A két zöldség krémessé teszi az ételt, de ne tegyünk bele túl sokat, ne essen szét a szeletelésnél. Pároljuk meg alaposan őket, ne maradjanak nagyobb darabok az ételben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...