r
Nosalty Logó

Krémes zöldségkrokett

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Krémes zöldségkrokett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kroketthez

A sütéshez

Összesen 417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kroketthez

A sütéshez

Összesen 1667 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kroketthez

A sütéshez

Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    783 micro
  • β-karotin
    1990 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2965 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    3132 micro
  • β-karotin
    7959 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3606 micro
Összesen 1667 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A kroketthez

A sütéshez

Elkészítés

A kroketthez

  1. A tejet a babérlevéllel forráspontig melegítjük, majd a babérleveleket kidobjuk.
  2. Megolvasztjuk a vajat, s 1 percig kevergetve megpirítjuk rajta a lisztet.
  3. A tűzről levéve, fokozatosan hozzáadjuk a meleg tejet, habverővel folyamatosan keverjük.
  4. Visszatesszük melegedni, s sűrűre főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. Belekeverjük az apróra vágott kapribogyót, a felkockázott zöldégeket, és legalább 5 percig hűlni hagyjuk.
  6. A masszát 12 egyenlő részre osztjuk, melyekből roládokat formázunk.
  7. A kroketteket megforgatjuk tojásban, majd zsemlemorzsában, és 2 ek olajon kisütjük, míg aranyszínűek, ropogósak lesznek. (Ha kell, az olajat pótoljuk.)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21109
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 10.

Ajánló

Fontos adaléka a ribizliszósz, mely Angliában roppant népszerű csemege. Mi békebeli magyar ribizlilekvárral ettük, remekül passzolt. Plusz zöldsaláta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

A Waitrose havi receptkártyáinak egyikén szerepelt ez a recept, mely a maradék párolt-főtt zöldség felhasználásának remek módja. Én most csak karfiolt használtam, de bármi megfelel: borsó, kelbimbó, répa, bab, brokkoli, cukkini... És persze, ha nincs maradékunk, direkt erre a célra is párolhatunk egy kis zöldségkeveréket. Ez a mennyiség előételnek 6 főre, főételnek 4 főre elég, szerintem.

Hozzávalók

A kroketthez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...