r
Nosalty Logó

Krémes répatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Krémes répatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

488
Kalória
8.1g
Fehérje
59.9g
Szénhidrátok
24.4g
Zsír
35.9g
Víz
54g
Koleszterin
2.3g
Rost
33.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 4868 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1844 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    244.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5388.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2266 mg
  • Nátrium
    1332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.6 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    358.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18437 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 4868 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    509 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A cukrot a tojások sárgájával és az olajjal kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a reszelt répát.
  3. A vaníliás cukrot, lisztet, sütőport, fahéjat összekeverjük, és a tojásos-répás masszához keverjük. (Én kézzel gyúrtam össze. Nem szabad megijedni, eleinte kemény, majd nagyon ragacsos lesz a tészta.)
  4. A tojásfehérjékből habot verünk, óvatosan hozzákeverjük a répás masszához. Picit nehéz a ragacsos masszába beleforgatni a habot, kell egy kis türelem hozzá, de megéri.:)
  5. A kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk a tésztát. 180 °C-on addig sütjük,amíg elkezd barnulni a teteje (kb. 30-40 perc).
  6. A mandulapelyhet serpenyőben szárazon picit megpirítjuk.
  7. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet: a hozzávalókat robotgéppel habosra keverjük.
  8. A tortaformából kínáló tálcára tesszük a piskótát, a tetejét megkenjük a krémmel, majd megszórjuk a mandulapehellyel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 29

Szülinapi meglepetésnek készült a torta, a csapat szavazta meg, hogy répatorta készüljön péntekre. Az utolsó morzsáig elfogyott, még hétfőn is emlegették.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!