r
Nosalty Logó

Krémes répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémes répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 4868 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1844 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    244.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5388.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2266 mg
  • Nátrium
    1332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.6 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18437 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 4868 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    509 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A cukrot a tojások sárgájával és az olajjal kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a reszelt répát.
  3. A vaníliás cukrot, lisztet, sütőport, fahéjat összekeverjük, és a tojásos-répás masszához keverjük. (Én kézzel gyúrtam össze. Nem szabad megijedni, eleinte kemény, majd nagyon ragacsos lesz a tészta.)
  4. A tojásfehérjékből habot verünk, óvatosan hozzákeverjük a répás masszához. Picit nehéz a ragacsos masszába beleforgatni a habot, kell egy kis türelem hozzá, de megéri.:)
  5. A kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk a tésztát. 180 °C-on addig sütjük,amíg elkezd barnulni a teteje (kb. 30-40 perc).
  6. A mandulapelyhet serpenyőben szárazon picit megpirítjuk.
  7. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet: a hozzávalókat robotgéppel habosra keverjük.
  8. A tortaformából kínáló tálcára tesszük a piskótát, a tetejét megkenjük a krémmel, majd megszórjuk a mandulapehellyel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11158
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapi meglepetésnek készült a torta, a csapat szavazta meg, hogy répatorta készüljön péntekre. Az utolsó morzsáig elfogyott, még hétfőn is emlegették.:)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...