r
Nosalty Logó

Krémes rakott zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
baloghorsi
Krémes rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

zöldségek

bulgur

besamel

Összesen 1075 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

zöldségek

bulgur

besamel

Összesen 4300 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

zöldségek

bulgur

besamel

Összesen 145 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 1075 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239 g

Zsír

  • Összesen
    237.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9535.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    3031 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    626 mg
  • Foszfor
    3093 mg
  • Nátrium
    2570 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1520.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2641 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 4300 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

zöldségek

bulgur

besamel

Elkészítés

zöldségek

  1. Apróra vágott vöröshagymát megpárolunk egy kis zsiradékban, majd rádobjuk a darált húst, ízesítjük fokhagymával, oregánóval, majorannával, és kevés vízzel felöntve pároljuk (kb. 40 perc).
  2. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben (ízesítve) megfőzzük.
  3. A margarint (vajat) egy lábosban felolvasztjuk, 4 evőkanál lisztet megpirítunk benne (fehéredésig), majd a forró tejjel fokozatosan, kevergetve felöntjük, és a sajt felét belereszelve sűrű mártást főzünk belőle.
  4. Egy tepsi alját kicsit kikenjük zsiradékkal, a megfőtt bulgurt leterítjük, rá jön a megpárolt hús, majd a fagyasztott zöldség (kiolvasztás nélkül). Erre ráöntjük a besamelt, majd a maradék sajtot ráreszeljük.
  5. 190 fokon kb. 40 perc alatt szépen megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5008
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes rakott zöldség
baloghorsi 18 recept

Párom nem rajong a zöldséges ételekért, de sajtos besamel mártással feldobva szívesen falatozta a rakott zöldséget.

Hozzávalók

zöldségek

bulgur

besamel

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...