r
Nosalty Logó

Krémes rakott krumpli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémes rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3621.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    1582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    838 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 1155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7242.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2122 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    3165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1101.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1021 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    866 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1676 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 2308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    445 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát feltesszük főni sós vízben. Kb. 3 darabba vághatjuk, de ügyeljünk, hogy nagyjából egyformák legyenek a darabok, hogy egyszerre főjön. Épp csak annyira főzzük meg, hogy utána fel tudjuk vágni karikákra, ne főzzük szét. Egyidejűleg a tojást is feltesszük, és jó keményre főzzük.
  2. Amíg ezek főnek, elkészítjük a krémet, ami igazából besamell mártás paradicsomszósszal kikeverve. A lisztet kis vajon pirítjuk, amíg szép sárgás színe nem lesz. Ha megpriult, szórunk hozzá ételízesítőt, és folyamatos kevergetés mellett a tejet is elkezdjük hozzáadni, és addig főzzük, amíg jó sűrű, krémes állagú nem lesz. Ezt félretesszük, és nekilátunk a paradicsomnak.
  3. Feltesszük az egyik hagymát apróra vágva, és olajon megdinszteljük. A paradicsomokat cikkere vágva, hozzáadjuk a hagymához, és körülbelül 30 perc alatt szétfőzzük. A paradicsomnak nem muszáj lehámozni a héját, mert botmixerrel amúgy is átmegyünk rajta:). Ha már majdnem szétfőtt, adhatunk hozzá 2-3 dl vizet, és fűszerezzük sóval, borssal és 1 teáskanál cukorral.
  4. A paradicsomot kicsit hagyjuk hűlni, majd botmixerrel leturmuxoljuk, hogy ne legyen darabos, majd a besamell mártáshoz adjuk, és alaposan elkeverjük.
  5. A tepsi aljába pici olajat csepegtetünk, és beletesszük a vékony szeletekre vágott hagymát. Erre kerül a felkarikázott burgonya, majd a felkarikázott főtt tojás és virsli. Ráöntjük a paradicsomos besamellt, és eloszlatjuk rajta.
  6. A tetejére is burgonya kerül, amit ha maradt, akkor vékonyan még bekenhetünk a mártással.
  7. Alufóliával fedjük le, és süssük 45 percig. Nagyjából ennyi kell neki, mivel a dolgok már eleve főtt álapotban vannak benne.
  8. Ha megsült, vegyük le a fóliát, és reszeljünk a tetejére sajtot. Ízlés szerint lehet többet-kevesebbet. Tegyük vissza 10-15 percre, hogy a sajt a tetejére piruljon. (Ekkor már nem kell lefedni.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19537
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Ajánló

Lehet nyersen is a krumplit felkarikázni és beletenni, akkor a sütési idő némileg megnő. Körülbelül annyival, mintha sima rakott krumplit csinálnák. Szerintem nagyon finom, és hát a besamelles mártás miatt valóban elég krémes lesz, de én jobb szeretem az ilyet, mint a "száraz" verziót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon maradék krumpli és paradicsom, amit nagy adagban nem volt érdemes megfőzni, és gondolkodtam, mibe lehet mindkettőt használni. Így jutott eszembe, hogy megpróbálom a rakott krumplit kicsit lasagne figurára venni. Végül nagyon finom dolog lett belőle!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...