r
Nosalty Logó

Krémes rakott krumpli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Krémes rakott krumpli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1155
Kalória
57.6g
Fehérje
66.8g
Szénhidrátok
70.2g
Zsír
550.9g
Víz
591.6g
Koleszterin
7.2g
Rost
23.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3621.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    1582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    550.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    838 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 1155 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7242.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2122 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    3165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1101.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1021 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    866 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1676 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 2308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    445 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát feltesszük főni sós vízben. Kb. 3 darabba vághatjuk, de ügyeljünk, hogy nagyjából egyformák legyenek a darabok, hogy egyszerre főjön. Épp csak annyira főzzük meg, hogy utána fel tudjuk vágni karikákra, ne főzzük szét. Egyidejűleg a tojást is feltesszük, és jó keményre főzzük.
  2. Amíg ezek főnek, elkészítjük a krémet, ami igazából besamell mártás paradicsomszósszal kikeverve. A lisztet kis vajon pirítjuk, amíg szép sárgás színe nem lesz. Ha megpriult, szórunk hozzá ételízesítőt, és folyamatos kevergetés mellett a tejet is elkezdjük hozzáadni, és addig főzzük, amíg jó sűrű, krémes állagú nem lesz. Ezt félretesszük, és nekilátunk a paradicsomnak.
  3. Feltesszük az egyik hagymát apróra vágva, és olajon megdinszteljük. A paradicsomokat cikkere vágva, hozzáadjuk a hagymához, és körülbelül 30 perc alatt szétfőzzük. A paradicsomnak nem muszáj lehámozni a héját, mert botmixerrel amúgy is átmegyünk rajta:). Ha már majdnem szétfőtt, adhatunk hozzá 2-3 dl vizet, és fűszerezzük sóval, borssal és 1 teáskanál cukorral.
  4. A paradicsomot kicsit hagyjuk hűlni, majd botmixerrel leturmuxoljuk, hogy ne legyen darabos, majd a besamell mártáshoz adjuk, és alaposan elkeverjük.
  5. A tepsi aljába pici olajat csepegtetünk, és beletesszük a vékony szeletekre vágott hagymát. Erre kerül a felkarikázott burgonya, majd a felkarikázott főtt tojás és virsli. Ráöntjük a paradicsomos besamellt, és eloszlatjuk rajta.
  6. A tetejére is burgonya kerül, amit ha maradt, akkor vékonyan még bekenhetünk a mártással.
  7. Alufóliával fedjük le, és süssük 45 percig. Nagyjából ennyi kell neki, mivel a dolgok már eleve főtt álapotban vannak benne.
  8. Ha megsült, vegyük le a fóliát, és reszeljünk a tetejére sajtot. Ízlés szerint lehet többet-kevesebbet. Tegyük vissza 10-15 percre, hogy a sajt a tetejére piruljon. (Ekkor már nem kell lefedni.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22x5

Volt itthon maradék krumpli és paradicsom, amit nagy adagban nem volt érdemes megfőzni, és gondolkodtam, mibe lehet mindkettőt használni. Így jutott eszembe, hogy megpróbálom a rakott krumplit kicsit lasagne figurára venni. Végül nagyon finom dolog lett belőle!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Hagyományos rakott kel

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!