Krémes rakott krumpli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
125g virsli336 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
250g tej140 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g cukor10 kcal
Összesen
1155
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
250g virsli673 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
360g paradicsom65 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
2308
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
19.2g burgonya11 kcal
-
11.5g főtt tojás18 kcal
-
12g virsli32 kcal
-
8.6g vöröshagyma3 kcal
-
17.3g paradicsom3 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
24g tej13 kcal
-
4.8g sajt17 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
Összesen
110
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 70.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 592 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3621.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 1061 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 769 mg
-
Nátrium 1582 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 550.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 511 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 397 mg
-
Retinol - A vitamin: 433 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 838 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 664 micro
Összesen
1155
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 115.2 g
Zsír
-
Összesen 140.3 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7242.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 2122 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1538 mg
-
Nátrium 3165 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1101.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1021 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 230 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 794 mg
-
Retinol - A vitamin: 866 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 1676 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 1329 micro
Összesen
2308
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 445 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
-
4 db burgonya
-
4 db főtt tojás
-
25 dkg virsli
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 nagy db paradicsom
-
2 evőkanál finomliszt
-
5 dl tej
-
10 dkg sajt
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
Elkészítés
- A burgonyát feltesszük főni sós vízben. Kb. 3 darabba vághatjuk, de ügyeljünk, hogy nagyjából egyformák legyenek a darabok, hogy egyszerre főjön. Épp csak annyira főzzük meg, hogy utána fel tudjuk vágni karikákra, ne főzzük szét. Egyidejűleg a tojást is feltesszük, és jó keményre főzzük.
- Amíg ezek főnek, elkészítjük a krémet, ami igazából besamell mártás paradicsomszósszal kikeverve. A lisztet kis vajon pirítjuk, amíg szép sárgás színe nem lesz. Ha megpriult, szórunk hozzá ételízesítőt, és folyamatos kevergetés mellett a tejet is elkezdjük hozzáadni, és addig főzzük, amíg jó sűrű, krémes állagú nem lesz. Ezt félretesszük, és nekilátunk a paradicsomnak.
- Feltesszük az egyik hagymát apróra vágva, és olajon megdinszteljük. A paradicsomokat cikkere vágva, hozzáadjuk a hagymához, és körülbelül 30 perc alatt szétfőzzük. A paradicsomnak nem muszáj lehámozni a héját, mert botmixerrel amúgy is átmegyünk rajta:). Ha már majdnem szétfőtt, adhatunk hozzá 2-3 dl vizet, és fűszerezzük sóval, borssal és 1 teáskanál cukorral.
- A paradicsomot kicsit hagyjuk hűlni, majd botmixerrel leturmuxoljuk, hogy ne legyen darabos, majd a besamell mártáshoz adjuk, és alaposan elkeverjük.
- A tepsi aljába pici olajat csepegtetünk, és beletesszük a vékony szeletekre vágott hagymát. Erre kerül a felkarikázott burgonya, majd a felkarikázott főtt tojás és virsli. Ráöntjük a paradicsomos besamellt, és eloszlatjuk rajta.
- A tetejére is burgonya kerül, amit ha maradt, akkor vékonyan még bekenhetünk a mártással.
- Alufóliával fedjük le, és süssük 45 percig. Nagyjából ennyi kell neki, mivel a dolgok már eleve főtt álapotban vannak benne.
- Ha megsült, vegyük le a fóliát, és reszeljünk a tetejére sajtot. Ízlés szerint lehet többet-kevesebbet. Tegyük vissza 10-15 percre, hogy a sajt a tetejére piruljon. (Ekkor már nem kell lefedni.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x22x5
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 262
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 19537
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.
Ajánló
Lehet nyersen is a krumplit felkarikázni és beletenni, akkor a sütési idő némileg megnő. Körülbelül annyival, mintha sima rakott krumplit csinálnák. Szerintem nagyon finom, és hát a besamelles mártás miatt valóban elég krémes lesz, de én jobb szeretem az ilyet, mint a "száraz" verziót.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Volt itthon maradék krumpli és paradicsom, amit nagy adagban nem volt érdemes megfőzni, és gondolkodtam, mibe lehet mindkettőt használni. Így jutott eszembe, hogy megpróbálom a rakott krumplit kicsit lasagne figurára venni. Végül nagyon finom dolog lett belőle!:)