r
Nosalty Logó

Krémes-mazsolás túrótorta dianaturától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DiaNatura
Krémes-mazsolás túrótorta dianaturától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 306 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3056 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 229 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.1 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    100 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 306 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5010.5 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 3056 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.3 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit jól össze kell gyúrni, és a kivajazott, ill. kilisztezett tortaforma aljába gyurmázni, peremet hagyva az oldalánál.
  2. A töltelék hozzávalóitalaposan összekeverjük egy habvrővel, és beleöntjük a formába. Ne ijedjünk meg, folyós lesz a töltelék!
  3. Előmelegített sütőben (160 fok) 10 percig sütjük, majd levesszüka hőfokot 120fokra, és még 20-25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4415
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Ez a recept a Krémes túrótorta dianatura konyhájából alapján készült, a töltelék kicsit kalóriacsökkentett változatban, de nem kevésbé ízletesen, sőt nekem így még finomabb is volt! A tej és tojás mennyiségét is lecsökkentettem, mert így a kevesebb mennyiséggel, a tésztából készült peremen nem csordul túl a tészta!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...