r
Nosalty Logó

Krémes mac'n'cheese hagymával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Krémes mac'n'cheese hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3313 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1780.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 552 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10682.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    4536 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    2841 mg
  • Nátrium
    2913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2368 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 3313 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A makarónit bő sós vízben al dente-ére főzzük, majd leszűrjük.
  2. Az aprított vöröshagymát a zsiradékon picit megpirítjuk. Elzárjuk alatta a lángot, amíg hozzáadjuk a lisztet és a fűszereket: a frissen reszelt szerecsendiót, a friss oregánót, illetve a sót és a borsot.
  3. Egy-két percet alacsony lángon pirítjuk a lisztet a hagymás zsiradékkal, majd felöntjük a tejszínnel és a tejjel. Csomómentesre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a lereszelt sajtokat: a fehér cheddart, az ementálit, valamint a vörös cheddar felét. Gyakori kevergetés mellett megvárjuk, amíg elolvad a sajt, és szép krémes masszát kapunk.
  5. Ekkor hozzáadjuk a főtt makarónit, és alaposan összekeverjük. Egy nagyobb tepsit kivajazunk, majd belelapátoljuk a sajtos tésztánkat.
  6. A tetejét megszórjuk a vörös cheddar másik felével, majd 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 10-15 percet grillezzük a tetejét, hogy megpiruljon a sajt.
  7. Azon melegében, de kihűlve is isteni, tálaláskor extra adag újhagymazölddel is megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7858
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legkrémesebb, legsajtosabb mac'n'cheese receptet hoztuk el nektek, amit csak el tudtunk képzelni, ráadásul egy hatalmas adag hagymával turbóztuk meg, hogy tényleg ellenállhatatlan legyen!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...