r
Nosalty Logó

Krémes házi piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Krémes házi piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Csokiöntet

Rétegezéshez

Összesen 685 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Csokiöntet

Rétegezéshez

Összesen 5480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Vaníliás krém

Csokiöntet

Rétegezéshez

Összesen 131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 685 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    224.2 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7582.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    3049 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    1945 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.8 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    293 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1705 micro
Összesen 5480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliás krém

Csokiöntet

Rétegezéshez

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 150 fokra beállítva előmelegítjük – mielőtt elkezdjük a tésztát készíteni.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukrokkal, a csipet sóval habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk a lisztes keveréket (liszt, kakaópor, sütőpor, fahéj), alaposan kikeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tűzhely tepsijét kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, s 150 fokon készre sütjük - körülbelül 30-40 perc alatt -, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet, majd a csokiöntetet.
  4. Ha elkészültek, kihűltek a krémek is, jöhet a rétegezés.
  5. A piskótát a tepsiben kis darabokra felvágjuk. Akár kézzel is tépkedhetjük.
  6. Egy nagy méretű, lefedhető jénai tálba rakunk egy sor piskótát – nem kell "szabályosan" lerakni, szinte "beledobáljuk", lazán -, kevés meggylével meglocsoljuk, megszórjuk meggyel, megöntözzük csokoládéöntettel, erre öntünk a vaníliás krémből. Ismét egy réteg piskóta, ezt meglocsoljuk kissé a trópusi gyümölcslével, megszórjuk a trópusi gyümölcs felével, megöntözzük a csokoládéöntettel, erre ismét kenünk a vaníliás krémből.
  7. Addig ismételjük, amíg elfogynak a hozzávalók, de a tetejét vaníliakrémmel zárjuk, melyet a felvert tejszín félretett harmadával befedünk – nem kell simára elkenni, inkább borzas maradjon.
  8. A végén 2-3 evőkanál csokiöntetet locsolunk a tetejére, villával kissé "összekócoljuk". Lefedjük, s mehet a hűtőbe pihenni!
  9. Az a legjobb, ha egy éjszakát ott pihen, vagy reggel készítjük, s estig jól kihűtjük.
  10. Ez nem szeletelős, hanem kanalazós desszert, tetszés szerint tálkákban tálaljuk, szórhatunk még tálaláskor az adagokra gyümölcsöt – de ez el is maradhat.

Vaníliás krém

  1. 8 dl tejet felteszünk melegedni, közben a maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingporokat, hozzáadjuk a cukrot és a narancsok kifacsart levét. Amikor felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos tejet, összeforraljuk, hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, a habfixálóval kemény habbá vert tejszín kétharmad részét (a maradék harmadát majd a tetejére használjuk fel) beleforgatjuk a vaníliás krémbe, hogy egyenletes, sima krémet kapjunk.

Csokiöntet

  1. A lisztet, a cukorral, kakaóporral összekeverjük, s a tej felével csomómentesre kikeverjük - miután feltettük a tej másik felét melegedni -, majd a felforrt a tejhez öntjük, összeforraljuk, amíg besűrűsödik.
  2. A végén hozzáöntjük a rumot, elkeverjük az öntetben, levesszük a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Amikor majd rétegezzük, hagyjunk belőle a végén 3-4 evőkanállal a tetejéhez.

Rétegezéshez

  1. A gyümölcsöket külön-külön tálba leszűrjük, lecsöpögtetjük, a levüket felfogjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x38x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2863
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem éppen diétás desszert, de mennyei, érdemes elcsábulni......nem is olyan pillanatok alatt kész, de azért nem bonyolult, az íze pedig feledteti a ráfordított időt.....aki nem hiszi, jobb, ha elkészíti.....

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliás krém

Csokiöntet

Rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...