Krémes házi piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
41g tojás52 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
8g finomliszt31 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliás krém
-
43 kcal
-
125g tej70 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Csokiöntet
-
88g tej49 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
9 kcal
-
6g rum14 kcal
Rétegezéshez
-
63g meggybefőtt45 kcal
-
54 kcal
Összesen
685
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
68g finomliszt246 kcal
-
34 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliás krém
-
343 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
Csokiöntet
-
700g tej392 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
68 kcal
-
50g rum116 kcal
Rétegezéshez
-
500g meggybefőtt360 kcal
-
430 kcal
Összesen
5480
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
7.8g tojás10 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Vaníliás krém
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
23.7g tej13 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
4.3g narancslé2 kcal
-
11.8g habtejszín35 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
Csokiöntet
-
16.6g tej9 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
1.2g rum3 kcal
Rétegezéshez
-
11.8g meggybefőtt9 kcal
-
11.8g trópusi gyümölcskonzerv10 kcal
Összesen
131
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 947.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 142 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
685
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.3 g
Zsír
-
Összesen 224.2 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7582.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 3049 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 2007 mg
-
Nátrium 1945 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 703.8 g
-
Cukor 301 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1136.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1906 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 966 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 352 micro
-
β-crypt 293 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1705 micro
Összesen
5480
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 ek porcukor
-
4.5 evőkanál finomliszt
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1.5 teáskanál fahéj
-
1 csipet só
Vaníliás krém
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
1 l tej
-
2 narancsból nyert narancslé
-
500 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
Csokiöntet
-
7 dl tej
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
Rétegezéshez
-
50 dkg trópusi gyümölcskonzerv
Elkészítés
Piskóta
- A sütőt 150 fokra beállítva előmelegítjük – mielőtt elkezdjük a tésztát készíteni.
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukrokkal, a csipet sóval habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk a lisztes keveréket (liszt, kakaópor, sütőpor, fahéj), alaposan kikeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tűzhely tepsijét kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, s 150 fokon készre sütjük - körülbelül 30-40 perc alatt -, majd hagyjuk kihűlni.
- Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet, majd a csokiöntetet.
- Ha elkészültek, kihűltek a krémek is, jöhet a rétegezés.
- A piskótát a tepsiben kis darabokra felvágjuk. Akár kézzel is tépkedhetjük.
- Egy nagy méretű, lefedhető jénai tálba rakunk egy sor piskótát – nem kell "szabályosan" lerakni, szinte "beledobáljuk", lazán -, kevés meggylével meglocsoljuk, megszórjuk meggyel, megöntözzük csokoládéöntettel, erre öntünk a vaníliás krémből. Ismét egy réteg piskóta, ezt meglocsoljuk kissé a trópusi gyümölcslével, megszórjuk a trópusi gyümölcs felével, megöntözzük a csokoládéöntettel, erre ismét kenünk a vaníliás krémből.
- Addig ismételjük, amíg elfogynak a hozzávalók, de a tetejét vaníliakrémmel zárjuk, melyet a felvert tejszín félretett harmadával befedünk – nem kell simára elkenni, inkább borzas maradjon.
- A végén 2-3 evőkanál csokiöntetet locsolunk a tetejére, villával kissé "összekócoljuk". Lefedjük, s mehet a hűtőbe pihenni!
- Az a legjobb, ha egy éjszakát ott pihen, vagy reggel készítjük, s estig jól kihűtjük.
- Ez nem szeletelős, hanem kanalazós desszert, tetszés szerint tálkákban tálaljuk, szórhatunk még tálaláskor az adagokra gyümölcsöt – de ez el is maradhat.
Vaníliás krém
- 8 dl tejet felteszünk melegedni, közben a maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingporokat, hozzáadjuk a cukrot és a narancsok kifacsart levét. Amikor felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos tejet, összeforraljuk, hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, a habfixálóval kemény habbá vert tejszín kétharmad részét (a maradék harmadát majd a tetejére használjuk fel) beleforgatjuk a vaníliás krémbe, hogy egyenletes, sima krémet kapjunk.
Csokiöntet
- A lisztet, a cukorral, kakaóporral összekeverjük, s a tej felével csomómentesre kikeverjük - miután feltettük a tej másik felét melegedni -, majd a felforrt a tejhez öntjük, összeforraljuk, amíg besűrűsödik.
- A végén hozzáöntjük a rumot, elkeverjük az öntetben, levesszük a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.
- Amikor majd rétegezzük, hagyjunk belőle a végén 3-4 evőkanállal a tetejéhez.
Rétegezéshez
- A gyümölcsöket külön-külön tálba leszűrjük, lecsöpögtetjük, a levüket felfogjuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x38x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2863
- Feltöltés dátuma: 2015. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Walaky
186 recept
Nem éppen diétás desszert, de mennyei, érdemes elcsábulni......nem is olyan pillanatok alatt kész, de azért nem bonyolult, az íze pedig feledteti a ráfordított időt.....aki nem hiszi, jobb, ha elkészíti.....